• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teško je biti na tribinama! Bilbija konačno trenira sa ekipom

Autor Haris Krhalić

Najbolji strijelac Premijer lige BiH u istoriji ponovo trenira sa ekipom.

 Nemanja Bilbija Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Nemanja Bilbija početkom maja ove godine doživio je tešku povredu na prvom meču finala Kupa BiH. On je napravio faul nad kapitenom Borca Srđanom Grahovcem i zaradio žuti karton, ali je morao da napusti teren zbog povrede ligamenata.

Ubrzo nakon toga je i operisan, a uslijedila je višemjesečna rehabilitacija kojoj je konačno došao kraj. Napadač Zrinjskog je otkrio da je juče obavio prvi trening sa ekipom te za sada sve izgleda dobro, tako da možemo očekivati kako će ubrzo upisati prve minute za svoj tim u novoj sezoni.

„Bio mi je ovo drugi trening, juče sam odradio prvi trening kako treba sa ekipom. U svom trenažnom procesu sam već dva mjeseca. Sudeći po jučerašnjem treningu, nadam se da je dobro i da će biti sve bolje i bolje iz dana u dan“, rekao je Bilbija koji je nakon toga otkrio da li mu je teško što ne može pomoći svojim saigračima.

„Bio sam u svom problemu, pogotovo krajem petog mjeseca i tada možda nisam ni toliko obraćao pažnju na te utakmice, ali naravno da sam pratio. Od evropskih utakmica i početka lige, puno je teže ne biti na terenu, ne pomagati saigračima i biti na tribinama.“

Zrinjski će sutra u okviru sedmog kola Premijer lige BiH gostovati kod ekipe Željezničara, a Bilbija je svjestan da njegov tim čeka teška utakmica.

„Veoma teške utakmice u Sarajevu na Grbavici. Jako jedna dobra atmosfera, gdje je pravi užitak igrati. Naravno da imamo i mi svoju računicu i dobro smo odradili ovu sedmice te spremni čekamo subotu i utakmicu sa Željom“, zaključio je napadač Zrinjskog.

Bilbija je godinama ubjedljivo najbolji igrač Mostaraca i najbolji strijelac Premijer lige BiH svih vremena te je njegovo odsustvo bilo hendikep za „plemiće“.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC