• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski domaćin Slogi: Mnogo je bolja energija, da li zbog odmora ili konkurencije... Ivanković pomenuo i Bilbiju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U zaostalom meču prvog kola Premijer lige BiH Zrinjski u Mostaru dočekuje dobojsku Slogu (srijeda, 20.15).

 Mario Ivanković Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Za razliku od Borca i Veleža, čiji zaostali duel prvog kola Premijer lige BiH je ponovo odgođen, Zrinjski i Sloga ove srijede izaći će na teren i odigrati utakmicu uvodne runde prvenstva, koja je zbog obaveza Mostaraca u Evropi pomjerena sa avgusta na septembar.

Na stadionu "Pod Bijelim brijegom" sutra od 20.15 Mostarci će ugostiti tim Vlade Jagodića, a s obzirom na veoma težak raspored u narednih mjesec dana, tri boda nameću se kao imperativ.

"I dalje imamo zdravstvenih problema, van stroja su nam Ivančić, Ćorluka i Ramić. Momci su dobro radili, ostvarili smo i dva transfera prethodnih dana i dodatno se pojačali, tu su i Surdanović i Jurilj. Puno je bolja energija - da li je razlog za to odmor ili pojačana konkurencija u svim linijama... U utakmicu ćemo ući željni igre i pobjede", kaže trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Dobojski tim dobro je skautiran, upoznati su sa prednostima i manama Sloge, a Ivanković ističe da zna odakle prijeti najveća opasnost.

"Prošle godine smo igrali s njima i u kupu i u prvenstvu. Sloga je čvrsta ekipa koja igra defanzivni blok. Imaju mnogo visokih igrača, pogotovo u zadnjoj liniji. Čekaju kontru i polukontru, a najjače oružje im je ofanzivni prekid. Svjesni smo toga, ali optimisti smo. Znamo da će nam trebati mnogo energije, truda i želje. Ne očekujemo laganu utakmicu, ali zanimaju nas samo tri boda."

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Oporavak najboljeg igrača "plemića" Nemanje Bilbije traje već mjesecima, a Ivanković je objasnio kakva je trenutna situacija sa kapitenom Zrinjskog.

"Nemanje je već duže vrijeme van stroja, ali svaki dan je s nama. Radi ujutro, radi naveče i daje sve od sebe da se što prije vrati. Prošao je očekivani rok za njegov povratak na teren, ali nećemo da žurimo. Ako sve bude u redu, očekujemo ga poslije druge reprezentativne pauze. Znamo šta dobijamo s njim - ne samo golove koje je postizao svih ovih godina, nego nam se vraća kapiten. Kapiten u svakom smislu riječi. Igrači ga poštuju i na terenu i van njega. Izdržali smo do sada, nadam se još manje od ovih mjesec dana i nadamo se da će se Nemanja vratiti u pravom svjetlu", naglasio je trener "plemića".

Duel sa Slogom prvi je od tri odgođena meča Mostaraca, koji će naknadno još odigrati utakmice sa Radnikom i Sarajevom. U dva dosadašnja odigrana meča, Zrinjski je upisao maksimalnih šest bodova. Pobijedio je GOŠK 4:1 i Posušje 1:0.

S druge strane, Sloga ne zna za trijumf. Poražene su Dobojlije od Sarajeva 1:3, dok su remiji upisani protiv Posušja i Željezničara. Na oba meča bilo je 1:1.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC