• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski sa „bijele tačke“ do tri boda! Pobjeda će možda biti i službenim rezultatom!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mučili su se „plemići“, ali ipak upisali trijumf protiv Posušja, koje je u jednom trenutku utakmice napravilo propust koji bi ih mogao koštati poraza službenim rezultatom 3:0.

 PLBIH Zrinjski Posušje 1-0 Izvor: Promo/HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog upisali su drugu pobjedu u sezoni savladavši Posušje na svom terenu sa minimalnih 1:0.

Utakmicu na stadionu Pod Bijelim brijegom obilježila je situacija iz 52. minuta kada je Tomislav Kiš postigao pobjedonosni pogodak sa „bijele tačke“, ali i propust zbog kojeg bi Posušje moglo zvanično i izgubiti ubjedljivijim, odnosno službenim rezultatom 3:0.

Naime, stručni štab Posušja na čelu sa Duškom Vraneševićem napravio je grešku kada je u 56. minutu izvadio jedinog U21 igrača na terenu Vinka Rozića (21) i ubacio tridesetogodišnjeg Darija Vukovića.

Vrlo brzo su u Posušju shvatili svoju grešku, pa je u 59. minutu umjesto Nikole Mandića (29) ušao Leonardo Petrović (21), ali su gosti ipak prekršili pravilo o "zaštićenom godištu".

Prema pravilima FSBIH svaka ekipa u PLBIH mora da ima najmanje tri igrača starosti do 21 godine u zapisniku, od kojih jedan igrač do 21 godine mora biti na terenu cijeli tok utakmice. S obzirom da je Posušje tri minute bilo na terenu bez ijednog U21 igrača snosiće takmičarske i disciplinske posljedice, što znači da bi utakmica trebala da bude registrovana službenim rezultatima u korist Zrinjskog.

Trener Posušja Duško Vranešević poslije utakmice nije zamjerio svojim igračima ističući da su čak bili bolji protivnik.
Na drugoj strani Mario Ivanković je istakao nedostatak nekoliko igrača.

"Teška utakmica, konstantno smo bili u problemu zbog neigranja par igrača. Probali smo se odmoriti poslije evropske utakmice, Posušje je dobro ušlo u sezonu, ekipa je uigrana, ali najvažnije je da smo dobili utakmicu. U prvom poluvremenu tražili smo put do gola, drugo poluvrijeme smo iz jedanaesterca došli do gola, pokušali da zabijemo i drugi, ali nismo uspjeli. Zadnjih 15 minuta je Posušje bacilo sve karte u napad, imali su dvije, tri polušanse, imali smo i malo sreće, ali smo je i zaslužili. Najbitnije je da smo pobijedili, da smo osvojili nova tri boda", poručio je Ivanković.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC