Fudbal

Trener Sarajeva bez euforije nakon trijumfa protiv Borca: Nije lako doći u Banjaluku i pobijediti

Autori Bojan Jakovljević Dragan Šutvić

Zoran Zekić pohvalio je ekipu nakon gostujućeg trijumfa protiv aktuelnog šampiona.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U derbiju 7. kola Premijer lige BiH Sarajevo je kao gost porazilo Borac 1:0i tako aktuelnom šampionu nanijelo prvi ovosezonski prvenstveni poraz.

Gosti su do trijumfa stigli sjajnim golom Gulijašvilija iz slobodnog udarca, te su se tako iskupili za kiks u prošlom kolu, kada je Posušje prekinulo pobjedničku seriju Sarajlija.

"Čestitam svojoj ekipi na velikoj borbenosti. Ono što bih ja želio je da bude mnogo bolja protočnost, da budemo mirniji na lopti. U nekim situacijama nismo odigrali pravovremeni pas. Nije lako doći u Banjaluku i razviti neku igru, a ni pobijediti. Zadnja linija bila je opterećena žutim kartonima, tako da sam morao povući neke poteze. Nema mnogo priče, danas ćemo se malo proveseliti, a u srijedu je već nova utakmica", poručio je Zoran Zekić, trener Sarajeva.

Napravilo je Sarajevo kiks uoči dolaska u Banjaluku, odigrao je "bordo" tim samo 2:2 sa Posušjem, ali se na ekipi to ipak nije osjetilo. Položen je veliki ispit protiv Borca, a već u srijedu slijedi novi - sarajevski derbi protiv Željezničara.

"Derbi nosi svoje tenzije i emocije, a mi smo fokusirani isključivo na utakmicu koja nosi tri boda. Bio je 'hladan tuš' protiv Posušja, nekad se određene stvari dese, nekad ti se vrati. Ali, kada bi se moglo pobijediti u svakoj utakmici, sve bi bilo jasno. Iza nas je tek sedmo kolo, ekipa smo u stvaranju, novi sam ja, novi igrači, očekivanja su velika i pritisak, ali sada ne bih govorio o favoritima za titulu. Ima još mnogo utakmica, treba biti pametan i gledati isključivo utakmicu za utakmicu", poručio je Zekić na kraju, te poželio sreću Borcu u nastavku sezone.

Sarajevo je trenutno lider sa 16 bodova, uz utakmicu manje.

(MONDO)