Fudbal

Vico Zeljković pohvalio Posušje: Domaći fudbal ima potpuno drugo lice

Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Fudbalskog saveza BiH zadovoljan poboljšanjem infrastrukture na bh. stadionima.

Izvor: Promo/HŠK Posušje

Fudbaleri Posušja vratili su se na svoj stadion "Mokri Dolac" nakon što su okončani radovi na postavljanju hibridnog travnjaka, a povratak kući obilježili su pobjedom nad bijeljinskim Radnikom 3:1, čime su se učvrstili u samom vrh premijerligaške tabele.

Posušje je tako dobilo novu travnatu podlogu, čime su kompletirani radovi na još jednom bh. stadionu. Prošle godine stadion "Mokri Dolac" dobio je i reflektorsku rasvjetu, pa se utakmice u Posušju sada igraju i u noćnom terminu, čime je posebno oduševljen predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

"Sinoć su fudbaleri Posušja i Radnika odigrali prvu zvaničnu utakmicu na novom terenu sa hibridnom travom na stadionu 'Mokri Dolac', koji je u noćnom ambijentu izgledao spektakularno. U ovom momentu čak tri četvrtine učesnika najelitnijeg ranga bh. fudbala ima moderne terene. Domaći klupski fudbal ima potpuno drugo lice u odnosu na prije nekoliko sezona", poručio je Zeljković na svojoj zvaničnoj stranici.

Pogledajte kako sada izgleda stadionu u Posušju:

Da se u Posušju kvalitetno radi pokazuju i trenutni rezultati hercegovačkog kluba, koji se nalazi na drugom mjestu, sa samo dva boda zaostatka za vodećim Sarajevom.

(MONDO)