Fudbal

Evo kada se očekuje odluka o "vječitom" derbiju: Oglasio se direktor Superlige poslije huliganskog pira

Autor Dragan Šutvić

Direktor Superlige Aleksandar Pivić poručuje da kako sada stvari stoje - "vječiti" derbi će se igrati.

Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nepoznate osobe upale su prethodne noći na stadion Partizana i uništile travnatu podlogu uoči 174. "vječitog" derbija (ponedjeljak, 19.00), pa se usljed toga povela i diskusija da li će uopšte doći do najveće utakmice srpskog fudbala. Za sada, ne postoji bojazan da će meč biti pomjeren, tvrdi direktor Superlige Aleksandar Pivić.

"Prema informacijama koje posjedujem odigravanje vječitog derbija se ne dovodi u pitanje. Riješiće se svi problemi na terenu. Posuta je kiselina i pobacano je izlomljeno staklo. To će se sanirati u toku dana. Vizuelno neće izgledati najsjajnije", rekao je Pivić za "Meridian Sport" podsjetivši da nije prvi put da se ovako nešto dešava u srpskom fudbalu:

"Kada je u pitanju staklo, imali smo već jednom takvu situaciju. Bilo je davno, pa ne znam da li se ljudi sjećaju, kada je Rad igrao na stadionu Obilića. Veče pred utakmicu je mnogo džakova staklića izručeno na teren, ali sve je pravovremeno očišćeno. Tako će biti i ovog puta. Igraće se!"

Prema riječima Pivića, policija vrši uviđaj i kasnije će biti poznato više informacija, a za sada je najvažnija ona da će se "vječiti" derbi igrati prema već ustanovljenom rasporedu.

"Bezbjednost se ne dovodi u pitanju. Nećemo se oglašavati zvaničnim saopštenjem. Smatram da nema razloga. Policija je na licu mjesta gdje trenutno vrši uviđaj. To je posao za organe reda. Sutra ujutru će komisija još jednom izaći na teren da sve provjeri, ali prema trenutnim informacijama kojim raspoložemo, odigravanje se ne dovodi u pitanje", zaključio je Pivić.

Pogledajte i snimak sa stadiona Partizana na kome se vidi kako maskirani huligani upadaju i lome stakla, a potom uništavaju i teren, inače nedavno renoviran.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!