• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević pred derbi pričao o sudiji iz Lovćenca: Sad kad nismo konkurentni očekujem dobro suđenje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Konferencija Aleksandra Stanojevića pred meč Partizana sa Crvenom zvezdom u ponedjeljak.

 Aleksandar Stanojević Izvor: YouTube/Partizan Beograd

Partizan na svom terenu u ponedjeljak od 19 časova dočekuje Crvenu zvezdu, a novinarima se pred taj meč obratio trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević.

Posle ispadanja iz tri evropska takmičenja Partizan je krenuo da niže loše igre i u ligi. Za sada su tri meča bez pobjede, nakon dva remija bez golova savladao ih je OFK Beograd 3:2.

"Znamo svi šta je derbi, svima nam je jasno, Razmišljamo samo o toj utakmici, šta će se desiti poslije nismo opterećeni. Ali činjenica je da pobjeda okreće sve, Mislim da smo radili dobro. Najvažnije je kada izgubite utakmicu da održite fokus i koncentraciju. Da imate kontrolu nad svim. S te strane sam zadovoljan. Maksimalno smo trenirali kao da se ništa nije desilo", rekao je Stanovijević.

Nije htio mnogo da priča o vječitom rivalu.

"Ne bih o Zvezdi, za nas je nepovoljan trenutak kada izgubite meč i dvije odigrate neriješeno, ne znam šta bih dodao tome."

Kakvog Stanojevića možemo da očekujemo sutra?

"Dosta smo igrali utakmica na njihovom stadionu u drugom mandatu. Sa derbijem nikada ne znate, jednostavno biću maksimalno koncentrisan, igrače ću uputiti u sve situacije koje mogu da imaju u derbiju. Bitno im je da dobiju jasne zahtjeve sa moje strane. Imam dovoljno utakmica, nemam posebnu situaciju, već sam dosta prošao i ne znate šta će biti u datom trenutku."

Iznenađenje Kalulu?

"Neće biti nekog velikog iznenađenja, ovdje svi prate sve. Neko posebno veliko iznenađenje neće biti, samo je stvar nekih opredjeljenja. Vidjećemo da li je Kalulu izbor. Imamo dvije varijante, možda će biti, možda će biti dva špica. Treba da mislimo i o drugom poluvremenu, to je moj posao. Ne možete da sve ispucate."

Zvezda ima problem na bokovima?

"Zavisi kako će oni igrati. Mi moramo sebe prvo da riješimo, da vidimo prvo ovo naše. Da vidimo ko će lijevo, ko će desno, ko će biti bonus. Dosta situacija može da bude i kod njih, ne treba se opterećivati."

Huligani su upali na teren i uništili travnjak.

"To nije pitanje za gospodina Stanojevića, u toku dana ćemo vas obavijestiti jer je uviđaj u toku. Obavijestićemo vas i da li će teren biti spreman", rekla je portparolka Partizana Biljana Obradović na pitanje o uništenom terenu.

Izvor: MN PRESS

Katai?

"Ja poštujem Kataija, ali ne bih se fokusirao na jednog igrača. Spremamo se za njihov kolektiv", rekao je Aleksandar Jovanović, naglasivši "da nam je lakše da igramo na domaćem terenu, još ako dođu u velikom broju naši navijači. Ipak je domaći teren, domaći teren."

Partizanu fali napadač.

"Sigurno je da nam je to veliki problem jer svaki trener pravi tim u odnosu na napadača. Imamo napadača, ja sam insistirao na određenom profilu. Značilo bi naravno, imamo tim koji imamo i tako pravimo taktiku. Vidjećemo."

Partizan je tokom prelaznog roka uložio tri, a Zvezda 40 miliona?

"Stvarno ne znam za te cifre, jednostavno Zvezda je pravi tim za Ligu šampiona. To je njihova stvar, sposobnost, mogućnost. Derbi je posebna utakmica. I ranije se dešavalo da neko više ulaže, neko manje, Nama je bitno da radimo strateški dobro. Novac znači, pomaže, ali možeš da budeš konkurentan", rekao je Stanojević.

"Pojačali su se kvalitetno, ja sa stručnim štabom analiziram svakog igrača. Znate kako i prošle godine smo isto pričali pa su se određene utakmice rješavale kako smo mi htjeli. Ne bih dužio, ko god dođe u našu kuću neće biti favorit. Sve staje sutra u 90 i kusur minuta.

U toku smo koliko možemo, znate kako. Pozdraviću svakog navijača Partizana. Ja se najiskrenije nadam i vjerujem da će biti pun stadion. Pozdraviću svakog navijača Partizana, koje god fracije bio."

O mogućem remiju...

"Kako da neko ko vodi Partizan da kaže da je remi pozitivan rezultat na svom stadionu? Pozitivan rezultat za Partizan je samo uvijek pobjeda i tu nema dileme", rekao je Stanojević.

Da li je Stanojević miran uoči najveće utakmice srpskog fudbala?

"Sad smo malo mirniji. U trenucima kada imamo problema potreban je mir. Energija je uvijek prisutna, ali sada je potreban mira da se igrači stabilizuju. Tako smo fokusirani, bez velike tenzije smo ušli u nedjelju. To su izuzetni profesionalci, da u ovakvim situacijama iznose ovakav teret. Oni su vrlo svjesni šta ovo znači za njih."

Komentarisao je Stanojević i izbor sudije.

"Čuveno ono nemam šta da komentarišemo. Šta da kažem, imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Nadam se da nije potrebno da za ovakvu utakmicu pričamo o utakmica. Sjećam se posljednjih nekih derbija koji su bili strašni, pribojavao sam se da ne bude isti sudija, pošto nije dugo sudio derbi. Ovaj sudija iz Lovćenca je internacionalac, imao sam pozitivna i negativna iskustva. Mislim da nikome nije u korist da ne sudi dobro, pogotovo što sada nismo konkurentni", zaključio je Stanojević.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC