Fudbal

Ovo je startnih 11 Zvezde za derbi: Milojević mijenja sve za Partizan, najskuplji dobija novu ulogu!

Autor Dušan Ninković

Aktuelni šampion Srbije zbog povrede Ognjena Mimovića mijenja formaciju i igra u drugačijem sistemu, sa dva pomalo neočekivana rješenja u startnoj postavi.

Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Crvena zvezda je lider na tabeli Superlige, učesnik Lige šampiona i gotovo 50.000.000 evra skuplji tim od Partizana, ali sve to pada u vodu kada se "vječiti derbi" srpskog fudbala. Crno-bijeli će u Humskoj, na terenu koji su u noći između subote i nedelje uništavali huligani, dočekati najvećeg rivala i pokušati da se trijumfom vrate u šampionsku trku. Zvezda će, sa druge strane, probati da stvori dodatnu razliku protiv Partizana koji ima svoje dileme.

Čini se da Vladan Milojević ima igračku kadar sposoban za to. Iako je povreda Ognjena Mimovića stvorila dva problema u crveno-bijelom taboru, pa se sada misli i o njegovom mjestu na terenu i o bonus igraču koji će ga zamijeniti u startnoj postavi, aktuelni šampion ove sezone djeluje mnogo bolje od svog najvećeg konkurenta.

Ujedno, najveći znak pitanja kod Milojevićevog izbora tima za meč u Humskoj je odbrana. Djeluje da će oba problema Vladan Milojević pokušati da riješi jednim igračem - Stefanom Lekovićem. Štoper koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u rezervnom timu Viljareala ubjedljivo je najbliži startnoj postavi kao drugi bonus. To će značiti i promjenu formacije.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Na golu će ponovo biti Omri Glazer, a ispred njega ovog puta trojica defanzivaca. Naser Điga igraće desno, Uroš Spajić lijevo, a Stefan Leković u sredini. Na terenu će biti još jedan defanzivac, alli njegova uloga će biti nešto drugačija. Pošto se očekuje da reprezentativac Južne Koreje Seol Jung Vu bude spreman za utakmicu, on će zauzeti mjesto uz desnu aut-liniju. Na drugom beku bi, prinudno, morao da se nađe Piter Olajinka koji je ranije u Zvezdi već pokazao da mu uloga vingbeka nije strana.

Vezni red će činiti Rade Krunić i Timi Maks Elšnik, dok je mjesto ispred njih namijenjeno Mirku Ivaniću. Biće to nešto drugačija uloga nego što je navikao, ali sa dovoljno prostora da se izvlači na lijevu stranu terena, kombinuje sa Olajinkom i bude prijetnja po gol. Kada ne bude lijevo, Ivanić će igrati iza dvojice napadača, što nije često bio slučaj na početku nove sezone.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Jedno mjesto u napadu rezervisano je za klasičnog napadača, pa će Vladan Milojević odlučivati da li će to biti Bruno Duarte ili Šerif Endiaje. Brazilac sa italijanskim pasošem za sada je u prednosti, ali ne bi bilo iznenađenje da Senegalac zauzme mjesto u timu prije svega zbog fizičke snage koja će biti neophodna za borbu protiv Partizanovih defanzivaca.

Da zaigraju u tandemu jverovatno nije moguće. Ostanak na klupi jednog od dvojice napadača koje Vladan Milojević ima na raspolaganju znači i otvaranje pozicije za Silasa, koji bi brzinom mogao da donese potpuno novu dimenziju napadima aktuelnog šampiona. On bi modifikovao poziciju u odnosu na ono što je do sada igrao, približio bi se golu i pokušavao bi da napadne prostor iza leđa posljednje linije kada god Partizan izađe visoko.

Dakle, da rezimiramo, očekivani sastav Crvene zvezde je: Glazer - Điga, Leković, Spajić - Seol, Krunić, Ivanić, Elšnik, Olajinka - Silas, Duarte.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!