Fudbal

Piksi pozvao Andriju Maksimovića: Ples u Humskoj, pa odmah A reprezentacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi oduševljen talentom mladog igrača Zvezde.

Izvor: MN PRESS

Talentovani fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović predstavio se široj javnosti odličnom utakmicom protiv Partizana u Humskoj, a odmah nakon toga na njegovu adresu stigao je i poziv selektora srbije Dragana Stojkovića Piksija.

"Zvezdin Mesi" je partijom u Humskoj samo potvrdio status koji je imao u očima selektora.

Navodno, Andrija Maksimović je bio u Piksijevim planovima i prije nego što je debitovao u Superligi Srbije, a nakon odlično odigranog meča protiv Partizana više nije bilo dileme - momak koji je pre tri mjeseca proslavio 17. rođendan imaće priliku da u oktobarskim mečevima Lige nacija debituje za seniorski tim i tako se i Evropi predstavi kao pravi igrač za budućnost nacionalnog tima.

Već godinama Maksimović važi za jednog od najtalentovanijih igrača u srpskom fudbalu, a Zvezda posljednjih nekoliko godina pažljivo razvija njegove talente kako bi u bliskoj budućnosti bio nosilac tima. Za sada je šansu da zablista dobijao u dresu Grafičara gdje se predstavio kao jedan od najboljih igrača Prve lige Srbije, a iskorak je napravio u dresu Zvezde prvi put kada se našao u startnoj postavi na jednom prvenstvenom meču.

Andrija Maksimović je već odigrao 18 mečeva za mlađe kategorije reprezentacije Srbije, a sa nacionalnim timom do 17 godina je prije nekoliko mjeseci igrao polufinale Evropskog prvenstva. Ukoliko bi dobio šansu da zaigra protiv Švajcarske Maksimović bi postao drugi najmlađi debitant u istoriji nacionalnog tima Srbije - izjednačio bi se sa Mitrom Mrkelom koji je tu čast dobio davne 1982. godine, a ispred bi ostao samo Andrija Živković koji je u selektorskom mandatu Siniše Mihajlovića priključen seniorima.