Fudbal

Aleksandar Stanojević podnio ostavku! Čeka se odluka kluba

Trener Partizana Aleksandar Stanojević podnio je ostavku poslije debakla u derbiju.

Izvor: TV Arena sport

Aleksandar Stanojević podnio je ostavku na mjesto trenera Partizana, saznaje "Telegraf". Nakon što je sinoć doživio debakl u 174. "vječitom" derbiju, kada je Crvena zvezda pobijedila 4:0, Stanojevića su tjerali navijači, potom je čak pogođen i topovskim udarom, pa je zadobio i povrede nastale nakon lomljenja svlačionice - i evidentno je odlučio da ode.

Stanojević je danas čelnicima kluba i sportskog sektora saopštio odluku da podnosi ostavku, ali ona još nije usvojena. Vidjećemo da li će rukovodstvo pokušati da ubijedi Stanojevića da ne diže odmah ruke i da pokuša da ih spasi. 

Na konferenciji za medije poslije poraza od Zvezde, Stanojević je odgovorio navijačima koji su ga vrijeđali i tražili njegovu ostavku, kada se činilo da nije spreman da ustukne. Zbog toga smo danas i analizirali tri razloga koja govore da bi Stanojević mogao da ostane u Humskoj, ali je ipak odlučio da se povuče: 

"’Stanoje odlazi’ je normalna poruka, poštujem poruku navijača. Ali ono 'Prodao si klub, Stanoje?' To je odvratna poruka, ona ne može na mene da se odnosi. Za ovo prvo ćemo vidjeti, to je najmanji problem. Ja sam otišao i kada sam osvojio 98 bodova... Ne bježim od odgovornosti. Ali, da sam se prodao... Kome?", upitao je Stanojević bijesno.

Podsjetimo, Stanojeviću je kao treneru ovo bio treći mandat u Humskoj i može se reći da je tekući najneuspješniji, pošto je Partizan ispao iz Evrope uprkos tome što je startovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tako je sada već mjesec i po dana bez pobjede, odnosno osam utakmica u nizu.

Naredni meč Partizan igra predstojećeg vikenda sa Mladosti u Lučanima. U pitanju je drugoplasirani tim Superlige.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt

(Telegraf/MONDO)