• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je startnih 11 Partizana za derbi: Stanojević spremio zamku za Crvenu zvezdu

Autor Milutin Vujičić

U kom sastavu će Partizan početi meč sa Crvenom zvezdom u Humskoj? Ima trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević određenih dilema, ali najvjerovatnije ćemo vidjeti sljedećih 11.

 Sastav Partizana za vječiti derbi  Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Partizan je u velikom minusu u odnosu na Crvenu zvezdu uoči 174. "vječitog" derbija (osam bodova razlike), a susret u Humskoj idealna je prilika da uhvate priključak za vodećim timom Superlige. Ipak, dobro je poznato da Partizan nije u formi, da je trener Aleksandar Stanojević nezadovoljan što na kraju ljetnog prelaznog roka nije dobio pojačanje, pa tako ima i dilemu oko sastava koji treba da izabere za utakmicu. A ima ih i Vladan Milojević...

"Neće biti nekog velikog iznenađenja, ovdje svi prate sve. Neko posebno veliko iznenađenje neće biti, samo je stvar nekih opredjeljenja", rekao je Aleksandar Stanojević na današnjoj konferenciji za medije, kojoj je prethodio i skandal na stadionu u Humskoj, kada su huligani upali na stadion u toku noći i uništili teren.

Stanojevićeva najveća dilema je oko napadača - ima više ideja, ali ne može se reći da je ijedna kombinacija do sada uvjerila trenera Partizana da bude siguran u svoj izbor. Zato će morati da rizikuje...

Među stativama će naravno biti golman Aleksandar Jovanović, i ove sezone najbolji igrač Partizana, koji je i te kako znao da namuči Crvenu zvezdu u prethodnim duelima. Koliko ga je mučila Zvezda, toliko je i odbrana koja ove sezone igra ispred njega, tako da će biti interesantno vidjeti za koga će se opredijeliti Stanojević.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Kako sada stvari stoje, na mjestu desnog beka trebalo bi da se nađe Aleksandar Filipović, a na suprotnoj strani Mario Jurčević, iako nije u formi. Što se tiče štoperskog tandema, gotovo je sigurno da će ga činiti Mihajlo Ilić i Nihad Mujakić. Povratkom svog đaka iz Bolonje, Partizan je takođe riješio glavobolju jednog "bonusa" za predstojeći derbi, tako da su izuzetno male šanse da će Nemanja Trifunović i Vukašin Đurđević u startnih 11.

Što se tiče veznog reda, Stanojević je vidio u Evropi da Zahid jednostavno ne može sam da "čuva leđa" odbrani Partizana, tako da će Kervin Arijaga imati pomoć Stefana Kovača, a ispred njih bi trebalo da igra Gajas Zahid. To ujedno znači da će se Bibars Natho naći na klupi, ali je izvjesno da će bar pola sata igrati u Humskoj jer je uvijek raspoložen u derbijima.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Po bokovima bi trebalo da igraju "bonus" Ibrahim Zubairu i Jong Džun Goh, a mjesto najisturenijeg bi u tom slučaju moglo da bude rezervisano za Alda Kalulua.

Znao je ove sezone fudbaler iz DR Konga da igra na toj poziciji, iako primarno igra po boku, ali je to vjerovatnije od kombinacije sa Đorđem Jovanovićem od starta utakmice. Vjeruje se da će Partizan ući nešto opreznije u meč i iskoristi "moranje" Zvezde da pokaže razliku u kvalitetu i cijeni, dok bi se u tom slučaju crno-bijeli oslonili na kontre.

Dakle, da rezimiramo, ovo je očekivani sastav Partizana za 174. "vječiti" derbi protiv Crvene zvezde: A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Kovač - Zubairu, Zahid, Goh - Kalulu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC