Fudbal

Šok u Bergamu – novajlija za 12 minuta stigao do cijelog plijena! Sead Kolašinac postigao autogol

Autor Dragan Šutvić

Komo je postigao tri gola za 12 minuta i savladao Atalantu u Bergamu. Vlastitu mrežu zatresao je reprezentativac BiH.

Izvor: www.imagephotoagency.it / imago

Okršaj Atalante i Koma, u okviru petog kola Serije A, trebalo je da bude odigran sinoć.

Morao je, zbog obilnih padavina i natopljenog terena u Bergamu, da bude odigran večeras, a odgađanje je više prijalo novajliji, koji je upisao veliku pobjedu nad klubom protiv kojeg je prije 20-ak godina vojevao bitke u Seriji B!

Atalanta i Komo su, do večeras, posljednji međusobni meč odigrali 10. aprila davne 2004. godine, kada su oba tima bila u drugoligaškom rangu. Dvadeset godina kasnije ponovo su se našli jedni naspram drugih, a u prvom okršaju nakon dvije decenije slavio je gost poslije preokreta!

Velikog udjela u takvom raspletu imao je i reprezentativac BiH Sead Kolašinac, koji je postigao autogol, a kojim je ekipa Seska Fabregasa došla do vođstva u ovom duelu.

Niko Paz je u 54. minutu uputio jedan udarac, a lopta je pogodila Kolašinca, prevarila golmana nerazura Marka Karnesekija i završila u mreži.

Prethodno je Gabrijel Strefeca šest minuta ranije poništio gol Davidea Zapakoste iz 18. minuta za prednost "Boginje" iz Bergama, koja je četiri minuta nakon drugog šoka doživjela i treći, poslije gola Alieua Fadere.

Duboko u nadoknadi nastavka, mladi srpski igrač u taboru Atalante Vanja Vlahović izborio je penal koji je u gol kasnije pretvorio Ademola Lukman, ali je već bilo kasno za bilo kakav manevar domaćeg sastava...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)