Fudbal

Katastrofa za Zvezdu, bez najboljeg igrača na Inter: Povreda pokvarila utisak sa derbija!

Autor Bojan Jakovljević

Mirko Ivanić je van terena i neće ga biti na narednom meču Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Izvor: MI/© MN press, all rights reserved

Loše vijesti za Crvenu zvezdu, Mirko Ivanić neće biti spreman za meč Lige šampiona sa Interom u Milanu! Odigrao je odličan derbi sa Partizanom vezista crveno-bijelih, ali je morao da napusti teren u 70. minutu. Sada se ispostavilo da to nije bila taktička nego prinudna promjena, tj. da se Ivanić povrijedio. 

Ivanića je na meču sa Partizanom zamijenio Aleksandar Katai, a vidjećemo kakav je plan stručnog štaba crveno-bijelih za naredne mečeve. Već u petak od 19 časova protiv Železničara na "Marakani" vidjećemo rješenje Vladana Milojevića, a Ivanić će osim tog duela i meča sa Interom na "Đuzepe Meaci" propustiti i gostovanje IMT-u u Superligi. 

"Fudbalski klub Crvena zvezda obavještava javnost da je vezni fudbaler naše ekipe - Mirko Ivanić na 174. vječitom derbiju doživio povredu, te da neće biti na raspolaganju Vladanu Milojeviću za predstojeće mečeve. Naime, Ivanić je na utakmici protiv vječitog rivala na terenu proveo skoro 70 minuta, te je tom prilikom povrijedio primicač. Pred Zvezdinom četvorkom je pauza, a očekuje se da bude spreman poslije reprezentativnih obaveza, odnosno za utakmicu sa Radničkim iz Niša, koja je na programu 19. oktobra na stadionu Rajko Mitić. Mićo, želimo ti brz oporavak!", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Nije Mirko ivanić jedini problem crveno-bijelih, problemi se javljaju prije svega u odbrani. Milan Rodić je van terena već neko vrijeme, a Ognjen Mimović se povrijedio na meču sa Benfikom na otvaranju Lige šampiona. U njihovom odsustvu na mjestu spoljnog igrača u odbrani igrao je Timi Maks Elšnik, a u vezi su mjesta popunjavali Dalsio i Andrija Maksimović. Vidjećemo da li će se bar jedan bek crveno-bijelih vratiti na teren za naredne duele, a treba napomenuti da je jako dugo van stroja i Miloš Degenek.