Fudbal

Navijači Radnika tvrde: "Zabranjen nam dolazak na meč sa Borcem!" Policijska uprava Banjaluka demantovala!

Autor Dragan Šutvić

"Incident" tvrdi jedno, a PU Banjaluka drugo...

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pretposljednji meč devetog kola Premijer lige BiH, u nedjelju od 21.00 čas, odigraće Borac i Radnik.

Dan prije duela na Gradskom stadionu, na društvenim mrežama su se oglasile pristalice semberskog kluba, istakavši da im je odlukom policije zabranjeno gostovanje u Banjaluci!

"Već u prvim kontaktima sa pripadnicima komesara za bezbjednost, kao i pripadnicima MUP-a RS, jasno nam je dato do znanja da isključivo dolazak navijača bude autobusom, da će sva druga vozila biti vraćena. Da bi nedugo nakon toga, donijeli odluku da dolazak gostujućih navijača bude skroz zabranjen!

Iako nam po propozicijama takmičenja i svim pravilima pripada 5% kapaciteta, našoj grupi od 50-ak ljudi koliko je i najavaljen dolazak, dobijamo informaciju da nam je zabranjen dolazak u Banjaluku i da će svako vozilo biti vraćeno! Postavlja se pitanje, kako je u dosadanšnjem dijelu sezone, a i prethodne, dozvoljen dolazak ostalim navijačkim grupama u mnogo većim brojkama, a nama ne (brojka od 50-ak ljudi)?! Zbog čega MUP RS ne želi da radi svoj posao i iskoristi kapacitet u obezbjeđivanju ove utakmice između dva srpska kluba?!", napisali su navijači okupljeni pod imenom Incident.

Tim povodom, MONDO je kontaktirao Policijsku upravu Banjaluka, iz koje smo dobili informaciju da navijačima Radnika nije zabranjen dolazak u Banjaluku, odnosno da o tome nije donesena nikakva odluka takve vrste.

U ovaj meč Borac ulazi sa pete pozicije i deset bodova, uz tri utakmice manje, dok Radnik sa istim borjem bodova i jednom utakmicom manje drži šestu poziciju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)