Fudbal

Ovako smo ocijenili fudbalere Zvezde protiv Intera: Sa čak četiri "petice", ne može bolje od 0:4!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda je ubjedljivo poražena na gostovanju Interu u Milanu. Ovako smo mi vidjeli meč Lige šampiona. /Od reportera MONDA Dušana Ninkovića iz Milana./

Izvor: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Inter je pobijedio Crvenu zvezdu 4:0 večeras u drugom kolu Lige šampiona golovima Čalhanoglua, Arnautovića, Martineza i Taremija, dok uprkos teškom porazu - srpski prvak nije igrao toliko loše. To se posebno odnosi na period između prvog i drugog gola, kada je nakon promašenih šansi Inter dokrajčio Omrija Glazera.

I ovoga puta Zvezda je "platila ceh" previše neozbiljnim potezima u odbrani, koji su mogli da se izbjegnu, tako da je kao i protiv Benfike - to bio najslabiji dio tima. 

Evo kako smo mi vidjeli nastupe fudbalera Crvene zvezde u porazu od Intera:

Omri Glazer - 5,5

Izvor: Spada / LaPresse / Profimedia

Opšti je utisak da sve rjeđe viđamo golove direktno iz slobodnih udaraca, a izraelski čuvar mreže u vrlo kratkom roku primio je dva... Kao i protiv Benfike, napravio je pogrešan korak, krenuo iza živog zida i zbog toga nije imao vremena da se vrati i zaustavi udarac Hakana Čalhanoglua. Zanimljivo, Izraelca su u oba meča savladali turski fudbaleri. Četiri puta kapitulirao, ali i odbranio nekoliko dobrih prilika domaćeg tima.

Seol Jung Vu - 5

Još jednom nismo vidkeli ništa veliko od reprezentativca Južne Koreje. Ponekad blizu, ponekad ne, ponekad odličan, ponekad katastrofalan. Konstantno na relaciji toplo-hladno, a jedino mu se možda učinak mijenja češće od pozicije na terenu. Lijevi bek, levi vingbek, desni bek, desni vingbek... Zvezda ga i dalje "traži", a pitanje je gdje će ga naći. 

Vanja Drkušić (do 90. minuta) - 5

Još u prvih pola sata požalio se na povredu zbog koje je Milan Rodić krenuo na zagrijavanje, ali i pored toga što je ljekarski tim pokazao da je vrijeme za izmjenu ostao je na terenu skoro do kraja meča. I nije to bilo toliko loše sve dok nije morao da se bori protiv svježeg Lautara Martineza, nad kojim je napravio penal. 

Uroš Spajić - 5

Velikom greškom u 39. minutu mogao da napravi ogroman problem Crvenoj zvezdi. Imao opasnog rivala u Marku Arnautoviću, koji rijetko dobija priliku pa mu se protiv Zvezde baš igrao fudbal. Direktan krivac za treći gol i ubjedljiv poraz Zvezde. Partija ispod nivoa Lige šampiona.

Naser Điga - 5,5

Najbolji dio Zvezdine odbrane večeras, ali i na praktično svim "većim" utakmicama ove sezone. Zbog sistema igre koji je Vladan Milojević izabrao u određenim fazama utakmice glumio je lijevog beka, u određenim lijevog štopera, ali djeluje da je imao najviše snage i koncentracije da se odmjeri sa Interovim fudbalerima. 

Piter Olajinka - 5,5

Već sada je jasno da će ofanzivac iz Nigerije biti kolateralna šteta Crvene zvezde u Evropi. Dok Vladan Milojević uživa u njegovim partijama, podmetanju leđa za tim i ulozi petog igrača odbrane kad god je ekipa u problemu sa bekovima, napadački potencijal Pitera Olajinke neće biti primijetan. Takođe, ne može on ni da zablista u ulozi koju je danas imao, posebno kad mu je rival Damfriz, bek koji se ne štedi u oba smjera i važi za jednog od najboljih na svojoj poziciji.

Rade Krunić (do 90. minuta) - 5

Dvojica centralnih veznih fudbalera Crvene zvezde skupo su koštala svoj tim. Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je izuzetno neoprezan u 60. minutu meča, kada je Zvezda bila sasvim ravnopravan rival na terenu i pretila domaćinu. Previše neoprezan na ivici kaznenog prostora, u duelu sa Taremijem, koji je iz dva poteza uzeo loptu i asistirao Arnautoviću pred praznim golom.

Timi Maks Elšnik - 5,5

Djelovalo je da situaciju ima pod kontrolom nakon što mu je Andrija Maksimović ostavio loptu pred kaznenim prostorom Zvezde, ali onda je sporo procesuirao situaciju, izgubio loptu i napravio prekršaj nakon kojeg su domaći postigli prvi gol.

Andrija Maksimović (do 70. minuta) - 6

Ako je Crvena zvezda željela da Evropa vidi najbolje što ima u svojim mlađim kategorijama, onda je guranje "Mesija" u startnu postavu tima Vladana Milojevića bio pravi potez. Dva puta je zaprijetio Interu u prvih pola, sjajno se kretao po terenu, nudio i pokušavao da bude centralna figura Zvezdine igre. Biće veliki igrač, ali to ste već znali.

Silas (do 70. minuta) - 5,5

Izvor: Spada / LaPresse / Profimedia

Stvarno je ozbiljno zaprijetio Interu u finišu prvog dijela igre, a da je imao malo više sreće bio bi to gol koji bi šokirao stadion. U prvom dijelu meča, dok su crveno-bijeli iz defanzivnih pozicija kontrama pokušavali da ugroze rivala Silas je bio ozbiljan adut jer je mogao da parira štoperima italijanskog kluba i skokom i trčanjem. Odigrao najbolju partiju od dolaska u Zvezdu.

Šerif Endiaje (do 70. minuta) - 5,5

Nije mogao da igra kao protiv Partizana, da stalno bude prijetnja po gol rivala, ali još jednom je pokazao da je igrač bez kog Crvena zvezda ne može. "Mi mnogo bolje igramo fudbal sa Šerifom", rekao je jednom prilikom Vladan Milojević generalnom direktoru Zvezdanu Terziću. U Milanu je imao nezahvalnu ulogu da se bori protiv nadmoćnijeg neprijatelja i bude jedina opcija za iznošenje lopte, ali je posao radio sasvim pristojno.

Luka Ilić (od 70. minuta) - bez ocjene

Zvezda je potpuno pala nekoliko sekundi nakon njegovog ulaska u igru - za šta naravno, nije kriv. Presjekao je crveno-bijele treći pogodak Intera, pa više nije mogla da se vrati u utakmicu. Zbog toga je Ilićev učinak ostao nezabilježen, iako je imao dobar pokušaj u 88. minutu.

Nemanja Radonjić (od 70. minuta) - bez ocjene

Zakasnio na Duarteov centaršut, u najboljoj prilici za počasni gol crveno-bijelih na kraju utakmice.

Bruno Duarte (od 70. minuta) - bez ocjene

Jedna dobra akcija Crvene zvezde završila se tako što nije uspio da pronađe Nemanju Radonjića u kaznenom prostoru.

Milan Rodić (od 90. minuta) - bez ocjene

Premalo vremena na terenu.

Dalsio (od 90. minuta) - bez ocjene

Premalo vremena na terenu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!