Fudbal

Dinamo iznenadio Zvezdinog rivala: Penal spriječio potpuni šok u Zagrebu!

Autor Bojan Jakovljević

Dinamo iz Zagreba odigrao je neriješeno sa Monakom u Ligi šampiona, francuski tim u narednom kolu dočekuje Crvenu zvezdu.

Izvor: Damir SENCAR / AFP / Profimedia

Dinamo iz Zagreba iznenadio je Monako, narednog protivnika Crvene zvezde! U Ligi šampiona je u glavnom gradu Hrvatske remizirao je sa francuskim timom - 2:2 (1:0). Poslije debakla protiv minhenskog Bajerna i devet primljenih golova hrvatski tim napravio je jedno od iznenađenja večeri u elitnom takmičenju.

Na poprilično natopljenom terenu "Maksimira" domaćin je do prednosti došao u nadoknadi prvog poluvremena, pošto je u 48. minutu Petar Sučić matirao Filipa Koha za oduševljenje Dinama i novog trenera Nenada Bjelice koji je tek preuzeo klub. Pogodak poslije odlično odrađene kontre.

Mogli su Zagrepčani da dupliraju prednost u 53. minutu, ali je šut Brune Petkovića završio tik pored gola. Ono što nisu uspjeli tada jesu u 66. minutu kada je Martin Baturina postigao evrogol sa ivice kaznenog prostora. Šutirao je lijevom nogom i iznenadio čuvara mreže gostiju koji je pokušajem da odbrani samo dodatno uljepšao pogodak.

Gosti se nisu predavali, pa su poslije kornera u 74. minutu smanjili zaostatak preko Salisua. Išao je Dinamo ka trijumfu, a onda je Bernauer bio neoprezan u kaznenom prostoru, srušio je rivala. Sudija je pokazao na "kreč". Odgovornost je preuzeo Zakarija i postavio je konačan rezultat. Do kraja meča je trener Bjelica dobio crveni karton zbog protesta.

U narednom kolu 22. oktobra Crvena zvezda gostuje u Monaku.