Fudbal

Nagelsman saopštio spisak za BiH, pa poručio: "Barbarez debituje na domaćem terenu, sigurno će biti emotivno!"

Autor Dragan Šutvić

Selektor Njemačke odredio je spisak fudbalera za oktobarski ciklus Lige nacija.

Izvor: Profimedia

Fudbalske reprezentacije BiH i Njemačke ukrstiće koplja 11. oktobra u Zenici u trećem kolu A Lige nacija.

I dok je Sergej Barbarez još ranije saopštio spisak igrač na koje računa, njegov kolega na klupi "pancera" Julijan Nagelsman učinio je to ovog četvrtka.

Na spisku su se našli:

- golmani Oliver Bauman, Janis Blasvih i Aleksander Nibel;

- odbrambeni igrači Valdemar Anton, Benjamin Henrihs, Jošua Kimih, Robin Koh, Maksimilijan Mitelštet, David Raum, Antonio Ridiger, Niko Šloterbek i Džonatan Ta;

- vezni igrači Robert Andrih, Kris Firih, Paskal Gros, Džamal Musijala, Aleksandar Pavlović, Anđelo Štiler i Florijan Virc;

- napadači Serž Gnabri, Kai Haverc, Tim Klajndinst i Deniz Undav.

Novajlija na spisku je Tim Klajdinst, koji do sada nije igrao za seniorsku reprezentaciju Njemačke, već je u dosadašnjem toku karijere uknjižio 10 nastupa za državni tim ispod 20 godina.

Antonio Ridiger se vratio u tim nakon što je propustio septembarski ciklus s obzirom na to da je dobio duži odmor, dok se Serž Gnabri i Janis Blasvih vraćaju u naionalni tim prvi put od novembra prošle godine.

BiH do sada nije odigrala nijednu domaću utakmicu pod komandom Sergeja Barbareza, na šta je u najavi utakmice podsjetio i sam Nagelsman.

"Pretpostavljam da će na stadionu zbog toga biti emotivno i da će domaći navijači izuzetno navijati i gurati za Bosnu i Hercegovinu. Definitivno ćemo naići na uzavrelu atmosferu. Međutim, imajući u vidu učinak iz posljednje dvije utakmice, uvjeren sam da ćemo pobijediti u gostima. Već smo odigrali dobru utakmicu protiv Holandije, u kojoj smo uspjeli da se vratimo poslije njihovog vođstva", riječi su Nagelsmana.

Njemačka je u prva kola osvojila četiri boda (pobjeda protiv Mađarske 5:0 i remi sa Holandijom 2:2), dok je BiH na učinku od jednog boda (poraz od Holandije 5:2 i remi sa Mađarskom 0:0).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)