Fudbal

Fudbaleri Panatinaikosa redom hvale Banjalučane: Borac pokazao da je zasluženo dio Evrope!

Autor Goran Arbutina

Veznjak Panatinaikosa Nemanja Maksimović čestitao Borcu na potpuno zasluženom prvom bodu u Konferencijskoj ligi.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Fudbaleri Borca osvojili su prvi bod u svom istorijskom nastupu u Konferencijskoj ligi remiziravši 1:1 sa Panatinaikosom.

Iako trener grčke ekipe Dijego Alonso ističe da je njegova ekipa napraivl samo jeftinu grešku te se irpsomašivala, njegovi fudbaleri redom su čestitali protivniku na onome što je prikazao.

Napadač Andraž Šporar rekao je da Panatinaikos nije ni zaslužio više, a veznjak Nemanja Maksimović takođe je istakao da je Borac sasvim zasluženo stigao do boda na startu evropskog takmičenja.

"Dobro smo otvorili utakmicu, dali gol na vrijeme, poslije toga Borac je igrao dobro i zaslužili su bod i čestitam im ovom prilikom na prvoj utakmici u Evropi i pokazali su da su zasluženo dio Evrope", rekao je Maksimović i nastavio:

"Da, iskreno jeste me Borac iznenadio. Mi smo dobro otvorili utakmicu, oni su nas malo respektovali previše na početku, poslije su se opustili i počeli da igraju kako treba da igraju i na kraju zasluženo došli do boda. Imali smo prilike za pobjedu, imali su i oni".

Srpski fudbaler rekao je da su fudbaleri Panatinaikosa znali pta ih očekuje u Banjaluci..

"Nismo olako shvatili Borac, pričali smo o tome da nas očekuje jako motivisan protivnik koji igra prvu utakmicu u istoriji u Evropi, da ima kvalitet i da će biti teško. To se danas desilo na terenu, primili smo gol iz prekida. Čak nam je trener istakao taj balkanski mentalitet, da nebitno kakav kvalitet ima da će se ekipa boriti do posljednjeg mjesta, što se i desilo. Znali smo šta nas očekuje, ali primili smo gol u najgorem mogućem trenutku za nas i nismo uspjeli da se vratimo", rekao je Maksimović.

Nakon neuspjeha u Evropi ekipa Panatinaikosa mora da se „čupa“ protiv velikog rivala – Olimpijakosa.

"Imamo mnogo novih igrača, novi je i trener. Nismo počeli sezonu kako treba, imamo dosta problema, mučimo se, izgubili smo derbi od AEK-a u nedjelju, danas opet nismo pobijedili i moramo kako znamo i umijemo da se oporavimo i da pokušamo da dobijemo derbi protiv Olimpijakosa".

Pritisak je riječ koja je izgovorena nebrojeno puta u ova dva dana, koliko je Panatinaikos proveo u Banjaluci.

"Naravno, predsjednik je uložio dosta para, imamo dobru ekipu sa kvalitetnim igračima, nismo počeli da igramo kako treba, a u fudbalu nemaš vremena da te neko čeka, tako da moramo što prije da se probudimo i da krenemo da pobjeđujemo", zaključio je Maksimović.