Fudbal

Piksi odredio spisak Srbije! Banjalučanin "otpao", ali vratio se kapiten - tu je i "Zvezdin Mesi"

Autor Bojan Jakovljević

Selektor Srbije izabrao igrače za mečeve protiv Švajcarske i Španije.

Izvor: MN PRESS

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak igrača na koje računa za mečeve u Ligi nacija koji su na programu u novembru! Pred utakmice protiv Švajcarske i Španije sa šireg spiska nacionalnog tima otpali su golman Crvene zvezde Marko Ilić, defanzivac Spartaka iz Moskve Srđan Babić i napadač RB Salcburga Petar Ratkov.

Navijače najviše može da raduje povratak kapitena! Aleksandar Mitrović ponovo će biti dio nacionalnog tima, nakon što je zbog povrede propustio okupljanje u septembru. Pretpostavlja se da će baš on ponijeti kapitensku traku kao nasljednik Dušana Tadića, ali i najbolji strijelac u istoriji srpske selekcije.

Sa druge strane, Piksi je pozvao i mladost - tu je "Zvezdin Mesi" Andrija Maksimović, nakon što je blistao u derbiju protiv Partizana i bio najbolji igrač crveno-belih na gostovanju Interu u Ligi šampiona. Šansu u dresu Srbije čekaće Dejan Zukić i Mihailo Ivanović, tu su ponovo Nikola Čumić i Saša Zdjelar, a u tim se vratio i Vanja Milinković-Savić.

  • GOLMANI: Predrag RAJKOVIĆ (Al Itihad), Vanja MILINKOVIĆ SAVIĆ (Torino), Aleksandar JOVANOVIĆ (Partizan)
  • ODBRANA: Nikola MILENKOVIĆ (Notingem Forest), Strahinja PAVLOVIĆ (Milan), Strahinja ERAKOVIĆ (Zenit), Jan Karlo SIMIĆ (Anderleht), Kosta NEDELJKOVIĆ (Aston Vila)
  • VEZNI RED: Saša LUKIĆ (Fulam), Marko GRUJIĆ (Porto), Nemanja MAKSIMOVIĆ (Panatinaikos), Saša ZDJELAR (CSKA), Lazar SAMARDŽIĆ (Atalanta), Andrija ŽIVKOVIĆ (PAOK), Nikola ČUMIĆ (Rubin), Dejan ZUKIĆ (Volfsberger), Aleksandar ĆIRKOVIĆ (TSC), Ivan ILIĆ (Torino), Andrija MAKSIMOVIĆ (Crvena zvezda)
  • NAPAD: Aleksandar MITROVIĆ (Al Hilal), Luka JOVIĆ (Milan), Dejan JOVELJIĆ (LA Galaksi), Mihailo IVANOVIĆ (Milvol), Veljko BIRMANČEVIĆ (Sparta)

Pripreme A tima počinju u ponedjeljak, 7. oktobra. Istog dana u 10.00 u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi biće održana konferencija za medije selektora Dragana Stojkovića. Trening je u 18.00, a Srbija će 12. oktobra igrati u Leskovcu protiv Švajcarske. Tri dana kasnije nacionalni tim će na gostovanju odmjeriti snage protiv Španije, kojoj smo u Beogradu uzeli bod (0:0).