Fudbal

Zeljković i Čeferin dogovorili: Stiže pomoć iz UEFA za poplavljena područja u BiH

Autor Haris Krhalić

UEFA će se uključiti u pomoć unesrećenim područjima.

Izvor: Promo/FS BiH

Predsjednik FS Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković danas je održao telefonski sastanak sa predsjednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom na kojem je dogovorena pomoć UEFA za poplavljena područja u BiH.

„FS BiH je tokom dana imao kontakte sa rukovodstvom UEFA. Predsjednici Vico Zeljković i Aleksander Čeferin su imali telefonski sastanak na kojem su usaglašeni koraci u cilju pružanja konkretne pomoći poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini“, poručili su iz Saveza pa dodali:

„Planirano je da se naš Savez obrati evropskoj krovnoj organizaciji sa molbom za pomoć u teškoj situaciji prirodne nesreće. Na ovim lokacijama je stradala i infrastruktura klubova koji participiraju u zvaničnim takmičenjima. Stoga će zahtjev za pomoć biti dostavljen prema UEFA, kako bi povratak ljudi svojim redovnim životnim obavezama protekao u najkraćem vremenskom roku.“

Podsjećamo, Takmičarska komisija FS BiH donijela je odluku o odgađanju svih utakmica u okviru takmičenja u organizaciji Saveza, zbog katastrofalnih poplava i klizišta u BiH, a koje su nažalost prouzrokovale i ljudske žrtve.