Fudbal

Bivši fudbaler Klisa poginuo u poplavama, pronađen u zagrljaju sa suprugom

Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji fudbaler Klisa iz Buturović Polja Jasmin Čilić poginuo je zajedno sa suprugom, potvrdio je bh. klub u zvaničnom saopštenju.

BOSNIA AND HERZEGOVINA - OCTOBER 4: A view of flooded vehicle as the Armed Forces of Bosnia and Herzegovina are engaged in helping the civilian population at risk from floods in Bosnia and Herzegovina on October 4, 2024. At least 17 people have died due to ongoing heavy rains, landslides and floods in Bosnia and Herzegovina, officials said. Elman Omic / Anadolu/ABACAPRESS.COM,Image: 916448377, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Izvor: Denis Zuberi / AFP / Profimedia

Razorne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu uzrokovale su veliku količinu oštećenja. Jedna od pogođenih sredina je i Buturović Polje u blizini Konjica.

Dom je to lokalnog FK Klis, koji je objavio kako njihova infrastruktura nije značajnije oštećena, ali i da su poplave odnijele život njihovog nekadašnjeg fudbalera Jasmina Čilića.

"Nakon dvodnevne djelomične komunikacijske izolacije, nastale kao posljedica razornih poplava i klizišta koja su pogodila dolinu Neretvice, FK Klis Buturović-Polje sve navijače i simpatizere informiše da klupska infrastruktura nije značajnije oštećena.

Došlo je samo do nakupljanja većih količina mulja u i oko stadiona i klupskih prostorija, što ćemo očistiti u narednim danima. Voda nije prodrla u klupske prostorije i jedino veće oštećenje je ono na jednom dijelu pomoćnog stadiona koji je u fazi izgradnje.

Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović-Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici. U Buturović-Polju su među nastradalim i nestalim osobama naši dugogodišnji navijači, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg fudbalera FK Klis Jasmina Čilića - Žilija. Nek‘ im je laka zemlja bosanskohercegovačka! Odgođene su sve utakmice planirane za ovaj vikend u cijeloj Bosni i Hercegovini. Pravovremeno ćemo objaviti sve informacije o nastavku takmičenja omladinskih kategorija i seniora", saopšteno je iz ovog kluba.

Izvor: Facebook

Priča o smrti Jasmina Čilića, od kojeg se tako oprostio i Klis, posebno je emotivna. Prema onom što je Dženan Imamović iz Donje Jablanice ispričao za za Vijesti.ba, Jasminovo tijelo pronađeno je u zagrljaju sa njegovom suprugom Irmelom, prenosi "Oslobođenje".

 Podsjetimo, Klis je prije tri godine bio gost Borca iz Banjaluke u meču polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

(MONDO)

Tagovi