Premijer liga

Erik Ten Hag pred otkazom: Mančester junajted već traži njegovog nasljednika!

Autor Nebojša Šatara

Menadžer Mančester junajteda Erik Ten Hag našao se na udaru engleskih medija zbog serije loših rezultata "crvenih đavola".

Izvor: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Klub sa "Old Traforda" je zabilježio najgori start u Premijer ligi osvojivši samo osam bodova iz sedam utakmica, pa je prema tvrdnjama medija na Ostrvu posao holandskog trenera Erika Ten Haga ozbiljno ugrožen.

Čak je suvlasnik Junajteda Ser Džim Redklif odbio da mu pruži podršku prošle sedmice, a Mančester Ivning Njuz je otišao i korak dalje, objavivši da se uveliko traži njegov nasljednik.

U pitanju je navodno Tomas Tuhel, njemački stručnjak, koji je bez posla nakon što što je u junu napustio klupu minhenskog Bajerna.

Izvor: Thomas Voelker / imago sportfotodienst / Profimedia

Prije Bavaraca, 20 mjeseci je proveo u Engleskoj, gdje je vodio ekipu Čelsija, ali ranije ove godine nije prihvatio ponudu Redklifa da preuzme "crvene đavole".

Moguće da se sada predomislio.

Mančester junajted je trenutno tek na 14. poziciji tabele Premijeršipa sa po dvije pobjede i remija, uz tri poraza. Zaostaju čak 10 bodova za vodećim Liverpulom i očigledno da je Redklifu "pala roletna" kad je u pitanju Holanđanin.

S druge strane Tuhel je osim Bajerna i Čelsija tokom trenerske karijere predvodio Majnc, Borusiju Dortmund i Pari sen Žermen.

(MONDO)