Fudbal

Piksi smislio Maksimoviću novi nadimak: Dočekao ga u Staroj Pazovi, pa ga pitao što ga trener mijenja

Pogledajte srdačno upoznavanje Andrije Maksimovića sa selektorom Draganom Stojkovićem.

Izvor: XC/@FSSrbije/Printscreen

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uvrstio je na spisak za Ligu nacija i mladu nadu Crvene zvezde, talentovanog 17-godišnjeg Andriju Maksimovića, koji je u prethodnih nekoliko nedjelja sve oduševio. Piksi pak podsjeća da ga je primijetio još ljetos na Kipru, kada je tražio više informacija o njemu, a nakon sjajnih nastupa u derbiju i protiv Intera, odlučio je da mu odmah da šansu u "A" selekciji. 

Danas je Piksi u Staroj Pazovi i dočekao najmlađeg reprezentativca koga još od malena zovu "Mesi", međutim selektor za njega ima novi nadimak - Lamin Jamal. Naravno, radi se o zvijezdi Španije koja je prošlog ljeta osvojila Evropsko prvenstvo. Takođe, poput Maksimovića ima samo 17 godina.

"Gdje si Jamal! Što te mijenja onaj? Ha-ha", nasmijao se Piksi misleći na to što je Vladan Milojević izveo "Mesija" iz igre protiv IMT-a u 75. minutu: "Ne znam, da budem svjež!".

"Šta da vam kažem, a da ne znate? Radi se o potencijalu, talentovan momak, dosta zrelo djeluje na terenu i vidim da ima mnogo lijep nadimak (Mesi, prim. aut.). Nisam imao dilemu da ga stavim na spisak bez obzira na godine, mislim da ima jedan otvoren put ka fenomenalnom razvoju i to sve zavisi od pristupa profesionalnom životu kao fudbaler. Ima sjajnu perspektivu. Tu je, da li će debitovati kao starter ili sa klupe, to je nebitno. Debitovaće!", rekao je Piksi danas novinarima.

Andrija Maksimović je inače do sada odigrao sedam utakmica za Crvenu zvezdu i zabilježio je jednu asistenciju, dok je takođe nastupao i u Prvoj ligi za Grafičar.