Fudbal

Demirović u petak protiv svojih šest saigrača: Pokušao sam da ih uplašim!

Autor Goran Arbutina

"Rekao sam im da će im biti čak i drugačiji sport, nešto novo, da to nešto nisu doživjeli", rekao je napadač Štutgarta i reprezentacije BIH.

Izvor: NFSBiH

Reprezentacija BiH nastaviće takmičenje u ligi nacija utakmicom protiv Njemačke u petak u 20.45 časova na Bilinom polju u Zenici.

Jedan od onih od kojih bh. navijači najviše očekuju je Ermedin Demirović, koji je u Štutgartu u odličnoj formi, ali i odlično poznaje njemačku reprezentaciju u kojoj je čak šst njegovih saigrača iz kluba.

"Ja mislim da nije prednost što ih znamo. Svako zna šta je Njemačka i ko su im igrači. Poznajem dosta igrača, sa dosta i igram. ali opet će biti analiza kao i protiv svake ekipe. Dobro smo se spremili, daćemo svoj maksimum i vidjećemo šta ćemo izvući iz te utakmice", rekao je Demirović.

Sa svojim saigračima je razgovarao o predstojećem duelu "zmajeva" i "elfa".

"Pričali smo dosta o tome, ali sve kroz neku šalu. Imali smo dosta vremena. Ja se radujem ovoj utakmici, znam pola ekipe, igram sa njima. Probao sam ih uplašiti u vezi stadiona, navijača, rekao sam im da će im biti čak i drugačiji sport, nešto novo, da to nešto nisu doživjeli. Oni dolaze da pobijede ovu utakmicu, a meni bi bilo specijalno da pobijedimo ovu utakmicu, kako bih i ja mogao u svlačionici da se šalim sa njima".

Demirović je istakao da je bitno da se protiv Njemačke djau golovi, a nebitno je ko će da ih postigne.
Ističe on da i nije bitno ko će dati gol, bitno je da se postigne.

"Uvijek je teško protiv Nijemaca da se zabiju golovi. Bitno je da radimo kao ekipa i ako svako odradi svoj posao imaćemo priliku za gol. Najbitnije je da zabijemo gol, ali prvo svako od sebe treba da da maksimum, da trčimo, da budemo borbeni. Svako će probati da da gol, a meni nije neka prednost što ih poznajemo", rekao je on.

Jedan od dodatnih motiva reprezentatovcima BIH biće to što će pokušati bar na trenutak da obraduju ljude koji su ugroženi u stravičnim poplavama koje su zadesile BIH.

"Normalno da je to tema u ekipi, neka ekstra motivacija. Znamo kakva je situacija u zemlji. Pokušaćemo da im, barem za ovih devedeset minuta, vratimo neku pozitivu. Naravno da će to biti samo tih 90 minuta, ali probaćemo da svi navijači zaborave barem na toliko zaborave ono što se dešava, da imamo tu radost u fudbalu", istakao je Demirović.