• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Njemačke ljut zbog otkaza igrača pred duel sa BiH: "Neka dođe samo onaj ko želi"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Reprezentacije Njemačke Jošua Kimih oglasio se poslije mnogobrojnih otkaza saigrača pred mečeve u Ligi nacija.

 nijemci nece da igraju protiv bosne i hercegovine u zenici u ligi nacija Izvor: Shutterstock

Reprezentacija Njemačke sastaće se sa ekipom Bosne i Hercegovine u trećem kolu Lige nacija u petak 11. oktobra u 20.45. Ovo će biti težak meč za izabranike Julijana Nagelsmana, jer je nekoliko važnih igrača otkazalo dolazak, zbog toga se oglasio i kapiten reprezentacije Jošua Kimih.

Susret će se odigrati u Zenici, ali gosti neće biti u punom sastavu. Prethodno su zbog povreda nastup otkazali Mark-Andre ter Štegen, Kai Haverc, Robin Koh, Jamal Musiala i Niklas Filkrug, potom je tim ostao i bez Davida Rauma i Benjamina Henrihsa. Između ostalog, selektor je dobio vijest da neće moći da računa ni na golmana Bernda Lenoa jer mu prethodno nije garantovao da će biti prvi golman.

Sav ovaj sljed događaja izazvao je reakciju kapitena Jošue Kimiha: "Želimo samo igrače koji žele da budu ovdje. Poziv u reprezentaciju mora da bude nešto veliko i posebno, bez obzira na to da li imate tri ili 100 utakmica za reprezentaciju ili 34 ili 19 godina", započeo je kapiten i potom dodao: "Mjesto u reprezentaciji rezervisano je samo onima koji su u stanju da se sa njom maksimalno poistovećuju i osjećaju strast".

"Ovo ne važi samo za Lena. Ako neko ne želi da bude ovdje, onda ni ne mora da dođe. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju da igraju za državni dres. Bitno je da reprezentaciju ne doživljavamo kao neku vrstu tajm-auta ili vrijeme za opuštanje. Želimo Ligu nacija da shvatimo ozbiljno i da iskoristimo šansu da rastemo kao ekipa", zaključio je kapiten. 

Njemačka je na diobi prvog mjesta koje dijeli sa Holandijom (po 4 bodova), dok isti broj bodova (po 1) imaju i Bosna i Hercegovina koja zauzima treće mjesto, odnosno Mađarska koja je na četvrtoj poziciji.

Njemačka će se sa Holandijom sastati tri dana kasnije, odnosno 14. oktobra na domaćem terenu, dok će BiH istog dana igrati sa Mađarskom ponovo na svom terenu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC