Fudbal

Preminuo legendarni fudbaler Partizana: Tuga u Humskoj, bio je dio najslavnije generacije

Nekadašnji fudbaler Branko Rašović nas je napustio.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Tužne vijesti stižu iz Humske - preminuo je legendarni fudbaler Partizana Branko Rašović. Svojevremeno je Rašović pet godina bio prvotimac Partizana, a davne 1966. godine bio je dio tima koji je igrao finale Kupa evropskih šampiona protiv Real Madrida. Ta generacija, najslavnija u istoriji kluba, i decenijama kasnije je u srcima svih navijača crno-bijelih. 

Branko Rašović je za Partizan odigrao 210 mečeva, nastupao je kao defanzivac i postigao je dva pogotka. Rođeni Podgoričanin ponikao je u timu Budućnosti, a nakon mandata u Humskoj igrao je još samo za Borusiju iz Dortmunda. Odigrao je Branko Rašović i 10 mečeva za reprezentaciju Jugoslavije.

Čitavu trenersku karijeru Branko Rašović proveo je u Partizanu, a crno-bijele boje naslijedio je njegov sin Vuk - kasniji fudbaler i kapiten Partizana. Vuk Rašović je igrao za Partizan, Rad, slavju iz Sofije, ponovo Partizan, Krila Sovjetov i na kraju Kanzas siti. Kao trener radio je u Teleoptiku, Partizanu, Dinamu iz Minska i Napretka iz Kruševca, dok je od 2017. godine u Aziji gdje je trenirao brojne timove Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.