Fudbal

Sutrašnji dan biće njegov početak, igraće! Piksi krije sva imena Srbije osim jednog

Selektor Srbije zna sastav za Švajcarsku, kao i njegova ekipa. Sigurno je samo jedno - igraće Andrija Maksimović.

Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi zna tim za meč protiv Švajcarske u Ligi nacija (subota, 20.45) i nije htio da ga otkrije dan pred meč u Leskovcu. Ono što se sigurno zna je da će mladi biser Crvene zvezde i srpskog fudbala Andrija Maksimović (17) biti na teren.

"Mali Andrija Maksimović je lijepa vijest za srpski fudbal, jer predstavlja njegovu budućnost i iako ima 17 godina ima nivo igre koji je takav, kakav je. Moja želja je da debituje i debitovaće, kao starter ili će ući u igru, svejedno. Sutrašnji dan biće početak njegove seniorske karijere kada je 'A' reprezentacija u pitanju", kazao je Piksi novinarima na jugu Srbije.

Da li će biti još debitanata?

"Zavisi od mnogo stvari, od same igre, rezultata, od onoga šta se bude i kako se bude dešavalo na terenu. Nikad nemam zapisano u svesci u kom i kom minutu ću mijenjati tog i toga. A, imate i takvu vrstu trenera, ali ja nisam takav tip. Po svojoj procjeni, u zavisnosti od dešavanja na terenu, povlačim poteze".

Podsjetio je Piksi i na probleme.

"Ostali igrači su tu, a znamo svi da smo imali personalnih problema. Nemamo Vlahovića, Sergeja Milinkovića, Ivana Ilića, Živkovića... To je pola tima, kada pogledate. Ali niti želim, niti hoću da to potenciram kao alibi. Ovi igrači koji su tu su i zaslužili da budu tu i svako će sačekati svoju šansu da dobije koji minut igre i da oseti kako je igrati za 'A' tim""

Jedna stvar je sigurna prema selektorovim riječima, i Stojković i njegovi igrači već sada znaju sastav.

"Nemam dilemu, znam tim. Ne bih sad o tome da li će još neko debitovati. Ali imam sliku ko će sutra istrčati, to i igrači znaju, na kraju krajeva".