Liga nacija

"Zmajevi" se poslije časnog poraza od Njemačke nadaju pobjedi nad Mađarima

Autor Nebojša Šatara

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Njemačke rezultatom 1:2 (0:2) u trećem kolu Lige nacija.

Izvor: Elvis BARUKCIC / AFP / Profimedia

"Zmajevi" su odigrali odlično u prvih pola sata, potom su do odlaska na odmor primili dva brza gola koja je postigao Deniz Undav, da bi u nastavku Edin Džeko ublažio poraz.

Benjamin Tahirović je u igru ušao u drugom poluvremenu iz kornera asistirao za gol kapitena BiH.

"Dali smo maksimum, radili smo sve ono što je selektor (Sergej Barbarez, prim.aut) od nas zahtijevao. Imali smo plan i pokazali da i u napadu i u odbrani imamo 'i glavu i rep', iako smo izgubili. U ponedjeljak nas čeka nova utakmica, znamo šta trebamo raditi. Od prvog sastanka je selektor je insistirao na tom mentalitetu, na voljnom momentu, kada ulazimo u duel, da ulazimo sa voljom da ga dobijemo. Sinoć smo to i pokazali. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu, a protiv Mađarske se možemo nadati pobjedi", rekao je fudbaler Ajaksa.

Vezista njemačkog Holštajn Kila Armin Gigović je vodio veliku borbu na sredini terena sa igračima Njemačke.

"Ovo je bila moja prva utakmica u Zenici i mnogo mi je drago zbog toga. Bila je dobra atmosfera. Nažalost, izgubili smo, ali je bilo puno trke i borbe. Ostavili smo srce na terenu. Njemačka je jaka ekipa, puno kvaliteta, a mi se već sada fokusiramo na sljedeću utakmicu. Sigurno da imamo kvalitet i moramo i dalje nastaviti da se borimo i da napredujemo kao ekipa", izjavio je Gigović.

BiH već u ponedjeljak opet na "Bilinom polju" dočekuje Mađarsku protiv koje je u Budimpešti osvojila bod, pa se svi nadaju da će Barbarez i ekipa uspjeti da prekinu crnu seriju i zabilježe pobjedu.

(MONDO)