Fudbal

Najtalentovaniji na svijetu ne igra protiv Srbije? Španci u velikom problemu, povrijedio se Jamal!

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najboljih fudbalera na svijetu mogao bi da propusti utakmicu protiv reprezentacije Srbije.

Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švajcarsku (2:0) u Leskovcu i sa puno optimizma ide na noge najtežem protivniku u grupi Lige nacija, selekciji Španije. Situacija će biti još teža jer Dragan Stojković neće moći da računa ni na Sašu Lukića, ali probleme imaju i Španci - za njih vjerovatno neće igrati Lamin Jamal (17).

Kako prenosi pouzdani "Relevo", nastup Barseloninog pitanja je pod znakom pitanja jer je on šepajući napustio stadion nakon meča protiv Danske (1:0). Zamijenjen je u trećem minutu nadoknade, a eventualna povreda bila bi nevjerovatan hendikep za selektora Luisa de la Fuentea koji ima mnogo povjerenja u mladog krilnog napadača.

Uostalom, to je pokazala i utakmica Srbije i Španije (0:0) u Beogradu, kada je Jamal bio jedan od najzapaženijih igrača na terenu. Imao je nekoliko vrlo opasnih šuteva na gol Predraga Rajkovića, a štopera Strahinju Pavlovića i krilnog fudbalera Veljka Birmančevića držao je zaposlenima tokom čitavog meča.

Iako još nije postao punoljetan Lamin Jamal je jedan od najbitnijih igrača Barselone, ali i reprezentacije za koju je odigrao već 16 mečeva - sedam na Evropskom prvenstvu koje je Španija osvojila prije nekoliko mjeseci, uz učinak od jednog gola i četiri asistencije. Za Barselonu je ove sezone postigao četiri gola i asistirao pet puta na devet prvenstvenih mečeva, dok je u Ligi šampiona jednom bio strijelac na dva odigrana meča.

Meč četvrtog kola Lige nacija između Španije i Srbije igra se u Kordobi, u utorak 15. oktobra, od 20:45. Španija je prvoplasirani tim grupe sa sedam bodova, Danska ima šest, Srbija četiri, a Švajcarska je na posljednjem mjestu bez bodova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!