Uživo

Borac pregazio Igman u Konjicu - 4:0 za crveno-plave!

Rutinski je Borac odradio posao na gostovanju u Konjicu.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Borac je u gostujućem duelu sa Igmanom upisao rutinsku, uvjerljivu pobjedu – na Gradskom stadionu u Konjicu bilo je 4:0 za crveno-plave:

IGMAN – BORAC 0:4 (0:2)
/Kulašin 4, 69, Vranješ 24, Čavić 84/

Ovim trijumfom, šestom u sezoni, tim Mladena Žižovića se na prvom mjestu bodovno izjednačio za Zrinjskim, koji tokom večeri (18.00) dočekuje Radnik u zaostaloj utakmici trećeg kola.

Dvostruki strijelac u Konjici bio je Enver Kulašin, koji je u proteklim danima bio sa reprezentacijom BiH koja je igrala mečeve Lige nacija protiv Njemačke (1:2) i Mađarske (0:2). Tokom jučerašnjeg dana se priključio saigračima iz Borca koji su u utorak stigli u Konjic, a danas je dva puta matirao Ćemana i stigao do brojke od četiri gola u ovoj premijerligaškoj sezoni.

Pogriješila je odbrana Borca prilikom jednog dodavanja za golmana Igmana u 4. minutu. Kulašin je presjekao taj pas, šutirao, lopta je pogodila stativu poslije čega se odbila do Đajića. 18-godišnji ofanzivac je šutirao, Ćeman je taj šut odbranio, ali je ipak Kulašin jedan "odbijanac" uspio da pospremi u mrežu.

Dvadeset minuta kasnije, mrežu domaćih je zatresao i Stojan Vranješ, kojem je to bio 56. gol za Borac u bh. eliti. Bio je to mat u tri poteza – Zoran Kvržić je u prvi plan izbacio Sandija Ogrineca na desnoj strani, a ovaj u kaznenom prostoru uposlio Vranješa kojem nije bilo teško da poentira.

Poslije deset minuta igre u drugom poluvremenu Igman je ostao sa deset igrača na terenu. Drugi žuti karton je zbog simulirana dobio Stefan Denković, a brojčanu prednost Borac je iskoristio postigavši još dva pogotka.

Nikola Srećković je u 69. minutu ubacio loptu sa lijeve na desnu stran i pronašao Ogrineca koji upošljava Kulašina. Prvi njegov udarac je odbrana Igmana uspjela da izblokira, ali ne i drugi, kada je poslao loptu u mrežu, tik uz stativu.

Sudbina Igmana zapečaćena je deset minuta prije kraja, kada se David Čavić oslobodio čuvara na desnoj strani, krenuo ka golu gostiju, a potom predriblao Nurkovića i "zakucao" loptu u mrežu.

Borac je tako napravio sjajnu uvertiru u derbi sa Željezničarom (nedjelja, 19.45, Gradski stadion). Tri dana kasnije putuje u Nikoziju gdje će u četvrtak (18.45 po našem vremenu) ukrstiti koplja sa APOEL-om u drugom kolu Konferencijske lige.

Tok utakmice pogledajte klikom na RAZVOJ DOGAĐAJA.

IGMAN: Ćeman, Velić, Drljević, Hebibović (od 65. Aćimović), Herić, Denković, Posinković (od 46. Bekić), Đorić (od 75. Hrustanović), Mešić (od 65. Nurković), Šehić (od 75. Bešagić), Talo.

BORAC: Manojlović, Majers, Pihler, Đajić (od 27. Čavić), Erera, Kvržić, Vranješ (od 65. Srećković), Kulašin (od 75. Marčetić), Savić (od 75. Hrelja), Skorup (od 65. Nikolov), Ogrinec.

15:47

KRAJ

Završen je meč u Konjicu, ubjedljiva pobjeda Borca - 4:0!

15:46

15:42

85' - Žuti karton za Ereru

15:38

80' - GOOOOOL!

0:4 u Konjicu, sada je Čavić strijelac!

Oslobodio se Čavić čuvara na desnoj strani, krenuo u solo-prodor, a potom predriblao i Nurkovića i matirao Ćemana!

Ovo je sad već ubjedljiv trijumf Banjalučana!

15:35

Dupla promjena i u Igmanu

Izašli su Šehić i Đorić, na terenu su Bešagić i Hrustanović.

15:31

75' - Marčetić mijenja Kulašina

Takođe, umjesto Savića na terenu je Hrelja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt