Fudbal

Nema kraja Pogbinim problemima: Suspenzija smanjena, ali Juventus želi da ga otjera

Autor Bojan Jakovljević

Torinski klub nema namjeru da zadrži kontroverznog Francuza.

Izvor: Shutterstock

Torinski "Tutosport" tvrdi da je Juventus iznenađen intervjuom koji je Pol Pogba dao u srijedu, s obzirom na to da klub nije dao odobrenje za njega.

Vezista "stare dame" razgovarao je sa novinarima "Gazeta delo Sporta" i "Skaj Sportsa", te je izjavio da je spreman da mu klub smanji platu kako bi ostao na "Alijanc" stadionu do 2026. godine.

Pogba je dobio četvorogodišnju zabranu igranja nakon što je pao na doping testu u avgustu 2023. godine, ali mu je suspenzija nedavno smanjena na 18 mjeseci, što znači da će francuski vezista imati pravo da igra od marta 2025. Francuz se nada da će igrati za Juventus, ali klub izgleda namjerava da raskine njegov ugovor, uprkos Pogbinoj želji da ostane.

Prema pisanju "Tutosporta", Juventus nije ni odobrio Pogbine nedavne intervjue, koji su snimljeni u Parizu. List iz Torina tvrdi da italijanski klub radi na raskidu ugovora sa francuskim vezistom prije nego što bude mogao da se vrati na teren sljedeće godine.

Pogbin drugi mandat u Torinu počeo je 2022. godine, ali je bivši vezista Mančester junajteda od tada odigrao samo 12 takmičarskih utakmica za "bjankonere".

(MONDO)