• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo je da igra iza Mbapea, a izbačen je iz fudbala!

Autor Dragan Šutvić

I ovog ponedjeljka neki će se zapitati gdje je Pol Pogba u veznom redu.

 Pol Pogba ne igra za Francusku zbog suspenzije  Izvor: Profimedia

Pol Pogba (31), šampion svijeta sa trikolorima i jedan od najvećih talenata svoje generacije, odavno je ispao iz prvog, drugog i svih planova. Dok služi četvorogodišnju kaznu zbog dopinga, koja će isteći tek 2027, vezista je daleko od fudbala, Juventusa i reprezentacije, čiji bi sigurno bio član i jedan od nosilaca na Evropskom prvenstvu. Na njegovu veliku žalost, dok "trikolori" na čelu sa Kilijanom Embapeom u ponedjeljak od 18 časova budu igrali protiv Belgije u osmini finala turnira EURO 2024, Mbape će biti na tribinama u Dizeldorfu i neće moći da priđe terenu i utakmicama sve dok ne bude imao 34 godine.

U jednom intervjuu za "Al Džaziru" iz 2023. godine, Pogba je govorio o tome kakav tretman imaju fudbaleri na vrhunskom nivou. "Pogledajte igrače kakvi su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. Uvijek moraju da se dokazuju da su Kristijano i Mesi, čak i poslije svega što su ostvarili. Fudbal je veoma lijep, ali je i surov. Ljudi mogu da sve zaborave već sutradan. Možeš da uradiš nešto sjajno i sljedećeg dana si niko. Čekaju te, da kažu 'gotov je, njegova karijera je gotova' i toliko sličnih stvari. Da kažu da sam gotov, da Pol Pogba više ne postoji", kazao je vezista.

Na njegovu ogromnu žalost i na žalost navijača reprezentacije, ove riječi ispostavile su se proročanskim kada je on u pitanju, jer je utvrđeno da je u avgustu u njegovom uzorku na doping-testu uvrđeno da je koristio testosteron u zabranjenim supstancama uoči utakmice Juventusa i Udinezea 20. avgusta. Iako nije ušao u igru, sjedio je na klupi, a posljednje utakmice za "Staru damu" odigrao je 27. avgusta i 3. septembra. Poslije toga je izrečena kazna zbog čega je njegova karijera zaustavljena na duži vremenski period.

Bez obzira na to što i dalje želi da se vrati i što se ne predaje, sigurno je to da Pogba neće ni podsjećati na igrača koji je nekad bio i koji je bio jedan od ključnih u francuskom uspjehu iz 2018. godine u Rusiji, kada je postala šampion svijeta. Mučio se Pogba sa formom i sa zdravljem i nakon tog Mundijala, od povratka u Juventus iz Mančester junajteda 2022. odigrao je samo 10 utakmica u prvoj sezoni zbog povreda i samo dvije u drugoj, prije nego što je uslijedila suspenzija.

Kada je shvatio da se ta izjava proširila, Pogba je reagovao. "Stari, sarkastični komentari su istrgnuti iz konteksta sa namerom da prevare i da budu predstavljeni kao 'izvorni i nedavni', a da bi sakupili klikove. I dalje sam živ društvo, ne brinite", napisao je Pol Pogba.

Dok se tokom suspenzije bavu humanitarnim radom i sa saigračem iz Mančester junajteda Erikom Bajiem, Pogba je demantovao tvrdnje da je mrtav, mada je ipak neizbježno primijetiti da jeste nestao i da će proći još mnogo vremena dok se ne vrati tamo gdje je ne tako davno blistao. Nažalost, ostaće upamćen kao veliki as, ali i igrač koji nikad nije do kraja realizovao svoj talenat.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC