• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogba suspendovan zbog dopinga na četiri godine!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pol Pogba je suspendovan na četiri godine zbog doping skandala.

 Pol Pogba suspendovan zbog dopinga na četiri godine! Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Francuski fudbaler Pol Pogba (30) suspendovan je na četiri godine zbog dopinga, prenosi italijanska "Republika". Pogba je pao na doping-testu 20. avgusta 2023. godine poslije meča Juventusa i Udinezea, u prvom kolu Serije A, a od tada nije igrao za "staru damu" i čekala se konačna odluka. Prema posljednjim informacijama, Anti-doping agencija je kaznila Pogbu na čak četiri godine van fudbala, čime je svjetski šampion praktično završio karijeru.

U trenutku kada kazna istekne, Pogba će imati čak 34 godine i biće četiri godine bez takmičarske utakmice, pa je pravo pitanje da li će uopšte izlaziti više na teren. Već je osvojio Svjetsko prvenstvo i sve manje motiva ima da se bavi fudbalom, ali sigurno je da će u prvi mah pokušati da smanji ogromnu kaznu.

U urinu francuskog fudbalera pronađen je dehidroepiandrosteron (DHEA) koji je godinama zabranjen u sportu, a najčešće ga koriste bodibilderi, zbog većih mišića. Zbog čega ga je Pogba koristio i da li je "uhvaćen" kada se to prvi put desilo, za sada nikome još nije jasno.

Izvor: Instagram/PaulPogba/Screenshot

Inače, Pogba se u ljeto 2022. godine vratio u Juventus, nakon šest godina u Mančester junajtedu, ali je njegova prva sezona u drugom mandatu bila prožeta povredama. Verovatno je u pokušaju da ubrza proces oporavka koristio nedozvoljena sredstva, ali zbog toga je sebi okončao karijeru. Čim se pojavila informacija da je koristio doping, Juventus ga je suspendovao, a utisak je da će sada vjerovatno tražiti i rješenje kako da raskinu ugovor sa njim.

Na papiru, njihov je fudbaler do 2026. godine, ali bi zbog skandala koji je napravio - FIFA trebalo da dozvoli da ga se automatski odreknu. Pogba je za Juve odigrao 190 utakmica i zabeležio je 34 gola i 41 asistenciju, dok je u Junajtedu upisao 233 utakmica. Tamo je zabilježio još 39 golova i 51 asistenciju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC