Fudbal

"Ostavite dijete da se razvija": Milojeviću smeta jedno pitanje, neće da pravi pritisak biseru Zvezde

Autor Dragan Šutvić

Vladan Milojević je pred meč sa Radničkim iz Niša pričao o raznim temama.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Reprezentativna pauza je završena, vraća se klupski fudbal. Crvena zvezda u petak od 16 časova igra protiv Radničkog iz Niša na stadionu "Rajko Mitić" i biće to uvertira za meč protiv Monaka u Ligi šampiona.

Vladan Milojević je svjestan u kakvom ritmu je njegov tim.

"Svakodnevno pričamo i navikli smo na raspored utakmica. Prvi naredni meč protiv Radničkog iz Niša nam je najbitniji", rekao je Milojević.

Odmah poslije tog meča će se uputiti u Arenu gde će fudbaleri pružiti podršku košarkašima Zvezde protiv Barselone. "Radujemo se tome. Nadamo se da ćemo donijeti sreću našim košarkašima. Bodrićemo ih, a čestitam im ovom prilikom na izuzetnim partijama koje pružaju i želim im da nastave u tom ritmu."

Zatim se vratio na Radnički.

"Mislim da je Radnički ove godine stabilan tim, za razliku od prethodnih koje su bile turbulentne za njih, gdje su se mučili ranijih sezona. Stabilizovali su se sa jednim dobrim trenerom, što pokazuje da je pred njim blistava karijera. Gospodin Drinčić, koji jako dobro vodi ekipu i ima dosta kvalitetnih igrača, a tim je lijepo ukomponovan. Hitra su ekipa, imaju brzinu, fudbalere koji su jaki na lopti. Gaje određeni sistem koji forsiraju, ne možemo da izdvojimo jednog igrača, već kolektiv na koji se oslanjaju. Trebalo bi na to obratiti pažnju."

Pohvalio je jednog od najmlađih trenera u Superligi Nikolu Drinčića.

"Znamo Nikolu kao igrača. Pred njim je blistava domaća i inostrana karijera. Apsolutno prenosi svoju energiju na igrače i daje sve za svoj tim."

Jedno od pitanja za trenera bilo je i da li će Aleksandar Katai da bude u startnoj postavi.

"Ne znamo još koji tim ćemo izvesti. Imamo igrače koji se nisu vratili nakon reprezentativnih obaveza. Mislim da do samog početka nećemo znati sastav.

Progovorio je i o povrijeđenim igračima Vanji Drkušiću i Mirku Ivaniću i zdravstvenom biltenu.

"Povrijeđeni igrači se oporavljaju po programu, a nedostaje nam još nekoliko igrača usljed reprezentativne pauze. Po informacijama ne bi trebalo da imamo kašnjenja, ali sigurno da igrači koji igraju na kontinentu Afrike imaju duga putovanja. Vidjećemo kako će se osjećati kada budu došli. Imamo problema sa Drkušićem i on neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Kada je u pitanju Ivanić oporavak ide vrlo dobro, povreda je ozbiljna i biće potrebno vrijeme. U fazi smo kada oporavak ide na bolje, vidjećemo kada ćemo moći da ga koristimo."

Nezaobilazna tema bio je Andrija Maksimović koji je debitovao za seniorski tim Srbije.

"Pričali smo dosta o Andriji. Trebalo bi dijete ostaviti da se razvija na pravi način. Javnost se podigla, jer je mlad i talentovan igrač. Takođe, trebalo bi da 'hoda sa dvije noge' na zemlji i da bude fokusiran na igru. Svjetla je budućnost ispred njega i ne bi trebalo stvarati mu pritisak, već dozvoliti da se razvija na pravi način", zaključio je Milojević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!