Fudbal

Ko su najplaćeniji fudbaleri na svijetu? Portugalac usamljen na vrhu liste!

Autor Dragan Šutvić

Kristijano Ronaldo je najplaćeniji fudbaler na svijetu.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Bez obzira na to što nisu u cvijetu mladosti i što ne igraju u najprestižnijim ligama na svijetu Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi i dalje zauzimaju vrh fudbalske tabele. Ovog puta tema se odnosila na najplaćenije fudbalere svijeta, a istraživanje je sproveo časopis Forbs.

Portugalac Kristijano Ronaldo je ponovo na vrhu, za godinu dana je zaradio 263 miliona dolara, 202 je bio u sklopu kluba, dok je ostatak prihodovao iz sponzorskih ugovora. Na drugom mjestu je, naravno, njegov vječiti rival - Lionel Mesi.

Argentinac koji trenutno igra u SAD zaradio je neuporedivo manje od Ronalda - 135 miliona dolara. Bivši igrač Barselone je na terenu zaradio 60 miliona, dok je dosta više dobio od sponzora, čak 75 miliona dolara.

Treća pozicija je rezervisana za još jednog bivšeg igrača kluba iz Katalonije. Nejmar je u sezoni za nama zaradio 110 miliona dolara, od toga je četiri petine dobio od kluba, a ostatak od sponzora. Na četvrtom mjestu se nalazi Karim Benzema sa 104 miliona dolara, a na petom Kilijan Mbape sa 87 miliona.

Zvijezda Mančester sitija Erling aoland je na šestoj poziciji sa 60 miliona dolara, iza njega nalazi se Vinisijus iz Reala sa 55 miliona, 53 je zaradio Mohamed Salah u Liverpulu, a 52 Sadio Mane. U top 10 se nalazi i Kevin de Brujne sa 39 miliona dolara.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!