Fudbal

FSS spremio "Zlatne lopte" za tri reprezentativca!

Autor Dragan Šutvić

Fudbalski savez Srbije dodijeliće priznanja trojici reprezentativaca na sljedećem okupljanju.

Izvor: MN PRESS

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora, na kojoj je donesena odluka da "Zlatne lopte" dobiju igrači sa više od 50 nastupa u dresu Srbije - Saša Lukić, Andrija Živković i Nemanja Maksimović.

Saša Lukić je na nedavnom meču protiv Švajcarske u Leskovcu doživio ozbiljnu povredu ramena, zbog koje mora na višenedeljnu pauzu.

Po istom principu, ranije su "Dijamantsku loptu" dobili Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, za više od 75 nastupa. Takođe, ranije su "Zlatnu loptu" dobili Nikola Milenković, Nebojša Gudelj i Filip Kostić koji su zabilježili više od 50 nastupa.

"Istovremeno, donesena je odluka da se 'Zlatna lopta' dodijeli i fudbalerkama Srbije koje su odigrale preko 50 utakmica u dresu državnog tima, a u ovu grupu su od skoro ušle Dina Blagojević, Jovana Damnjanović, Tijana Filipović i Alegra Poljak", navedeno je.

Na prvom narednom okupljanju, specijalno priznanje UEFA i FSS za 100 nastupa u dresu A reprezentacije pripašće jednoj od najiskusnijih igračica i dvostrukoj osvajačici Zlatne lopte FSS Violeti Slović.

Takođe, FSS je naveo i da se selektoru ženske "A" reprezentacije Dragiši Zečeviću produžava se ugovor do 30. juna 2025. godine, kao i da je obnovljena saradnja sa kompanijom Er Srbija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!