Fudbal

Katai je najbolji ikad, Superliga ima novog rekordera: Dva ekspresna gola i najava, neće nigdje iz Zvezde!

Aleksandar Katai nije ni blizu penzije. Oborio je rekord Superlige i igraće još!

Izvor: MN PRESS

Na meču Crvene zvezde i Radničkog iz Niša ispisana je istorija! Domaći tim je trijumfovao sa 5:1, a sa klupe je umjesto Bruna Duartea ušao Aleksandar Katai i postigao dva pogotka u 58. i 60. minutu. Sa tim golovima je dostigao Darka Pančeva na sedmom mjestu vječne liste strijelaca kluba, a sa 104 gola u Superligi Srbije prestigao je Milana Bojovića i postao najbolji strijelac lige otkako je Srbija samostalna. 

"Magiko" je u dresu Zvezde dao 116 golova, a nakon dostizanja velikog Pančeva i prestizanja Milana Bojovića na prvom mjestu vječne liste strijelaca u Superligi trener crveno-bijelih Vladan Milojević je najavio da će još dugo računati na nekadašnjeg reprezentativca Srbije. 

"Nešto fantastično, ja bih čestitao Saletu, veliki profesionalac. Mnogo znači Crvenoj zvezdi, samo tako nek nastavi, ima Sale još šta da pruži, neće se ovdje zaustaviti. Luka Ilić je jedan plemenit, pravi igrač. Naše dijete, apsolutno zaslućženo je ovo, svojim igrama,. Mislim da je utakmica bila sadržajna. Idemo dalje, dosta reprezentativaca nam se priključilo poslije pauze, a htjeli smo i neke igrače da odmorimo", rekao je poslije meča Milojević. 

Nakon utakmice se kratko oglasio i šef struke Radničkog Nikola Drinčić. "Kao prvo čestitao bih Crvenoj zvezdi. Što se nas tiče gledali smo u ovom trenutku gdje smo i šta smo. Nastavićemo da radimo. Poslije ovakvog rezultata teško je nešto i pričati", naglasio je on.