Fudbal

"Deseta sreća": U devet utakmica samo bod - danas tri! GOŠK konačno pobijedio, Sloboda i dalje čeka

Autor Bojan Jakovljević

Konačno, tek u desetom pokušaju, GOŠK je stigao do prve pobjede u sezoni.

Izvor: MONDO/Vladimir Šutvić

U derbiju začelja 10. kola Premijer lige BiH GOŠK je rezultatom 2:0 (1:0) porazio Slobodu, te tako došao do prve ovosezonske pobjede, a Tuzlaku ostavio da još čekaju na prvo slavlje u prvenstvu.

Tim iz Gabele u uvodnih devet rundi upisao je samo bod (protiv Širokog Brijega), uz čak devet poraza, a danas je, tek u desetom pokušaju, tim Danijela Pranjića uspio da slavi. Najavljivao je mladi stručnjak da će njegov tim učiniti sve da konačno obraduje svoje navijače, prvi put u sezoni prvi je postigao gol na utakmici, te je uspio da sačuva stečeno vođstvo, na kraju još jednom zatrese protivničku mrežu i dođe do bodova.

Gol za vođstvo u 29. minutu postigao je Riad Šuta, da bi u 66. minutu sve dileme riješio Martin Šroler, pogotkom za 2:0. Šroler se, nakon asistencije kod prvog gola kapitena Šute, tako upisao i u strijelce i bio najzaslužniji za prvo slavlje GOŠK-a.

U posljednjih petnaestak minuta Tuzlaci su igrali sa igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton u 77. minutu dobio Filip Mekić. 

Gostima iz Tuzle nije pomogla ni promjena trenera. Marka Maksimovića naslijedio je Zlatan Nalić, ali za sada se ništa ne mijenja, kraj imena Slobode i nakon desetog kola stoji 0 pobjeda.

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

GOŠK - Sloboda 2:0 (1:0)
/Šuta 29, Šroler 66/

Sarajevo - Velež (20.45)

Odigrano u petak:

Posušje - Široki Brijeg 1:2 (0:1)
/Bešlić 52 - Zlomislić 35, Stanić 57/

U nedjelju:

Radnik - Sloga (15.00)
Borac - Željezničar (19.45)

U ponedjeljak:

Zrinjski - Igman (18.00)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)