Fudbal

Iznenada preminuo bivši brazilski reprezentativac (56): Odigrao samo jedan meč za "karioke - i to na Mundijalu!

Autor Dragan Šutvić

Preminuo je Ze Karlos.

Izvor: ANTONIO SCORZA / AFP / Profimedia

Tužne vijesti stigle su iz Brazila, gdje je preminuo nekadašnji fudbalski reprezentativac ove zemlje Ze Karlos.

Ovu vijest objavio je njegov bivši klub Sao Paulo, a brazilski mediji navode da je 56-godišnji Ze Karlos preminuo od posljedica srčanog zastoja.

Ze Karlos odigrao je samo jedan meč u dresu Brazila, i to na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Do tada, ali ni poslije toga nije dobijao poziv u državni tim, a na taj Mundijal otišao je kao zamjena za povrijeđenog Flavija Konseisaa. Nije ulazio u igru u grupnoj fazi, tokom koje je Brazil igrao protiv Norveške, Maroka ni Škotske, a sa klupe je gledao i mečeve osmine finala protiv Čilea i četvrtfinala protiv Danske.

Na terenu se našao u polufinalnom okršaju sa Holandijom. Kafu je bio kartoniran, pa nije imao pravo nastupa, a nakon što je Brazil dobio taj meč poslije izvođenja penala, Ze Karlos se vratio na klupu, ne ulazivši u igru u borbi za trofej protiv Francuza, koji su u finalu stigli do velikog trijumfa (3:0).

Ze Karlos je karijeru završio 2005. godine, a tokom igračkih dana nastupao je samo za brazilske klubove. Nizali su se Sao Hoze, Nasional, Sao Kaetano, Portugesa (dva navrata), Uniao Sao Žoao, Huventud, Matonense, Sao Paulo, Ponte Preta, Gremio i Džoinvil.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)