Fudbal

Zeničani oprezni pred meč sa "fenjerašem": Stanje na tabeli zavarava!

Autori mondo.ba Fena

Dva tima su remizirala u prvom odmjeravanju snaga, na stadionu u Ugljeviku (2:2)

Fudbaleri Čelika sutra će u okviru 16. kola Premijer lige, na ''Bilinom polju'' ugostiti posljednjeplasiranu Zvijezdu 09 (13.30 sati), s kojom su polovinom avgusta, na stadionu u Ugljeviku, remizirali rezultatom 2:2.

Zeničani u ovaj duel ulaze nakon burne sedmice i suspenzije od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zbog duga prema bivšim igračima.

Samim tim, meč prošlog kola, protiv Željezničara na Grbavici, izgubili su službenim rezultatom, što im je bio i treći uzastopni poraz.

Čelik na dva meča prije toga nije postigao nijedan gol (Sarajevo – Čelik 2:0, Čelik – Velež 0:2), dok je Zvijezda 09 u prošlom kolu na svom terenu istim rezultatom savladala Zrinjski i došla do premijerne pobjede u novoj sezoni.

''U goste nam dolazi opasna ekipa. Tabela uopšte nije mjerilo jer se radi o kvalitetnom timu. Analizirali smo njihovu igru, veoma su brzi u tranziciji, stvaraju puno šansi, ali imaju problem u realizaciji. Sve to znamo, a naš jedini cilj jeste pobjeda i osvajanje tri boda'', rekao je na današnjoj konferenciji za novinare pomoćni trener Čelika Igor Jović.

Oprezan je pred ovaj duel i napadač Zeničana Haris Dilaver.

Čelik neće moći računati na Vedrana Vrhovca i Marka Perišića, koji su suspendovani zbog kartona

''Pokazali su u prethodne dvije utakmice da imaju jako dobar tim, igraju dobar fudbal... Njihov položaj na tabeli nije mjerilo njihovog kvaliteta'', naveo je Dilaver, koji vjeruje da će i navijači pokazati odanost klubu te doći da ih podrže.

Pobjedi se nada i Vladimir Grahovac, koji je u prvom međusobnom meču postigao gol.

''Negativna dešavanja u klubu proteklih dana nisu puno uticala na stanje u timu. Momci su pokazali da se jako dobro nose s pritiskom i nadam se da ćemo sutra pobijediti'', kaže Grahovac.

Čelik je samo jednom do sada porazio Zvijezdu 09 i to na početku prošle sezone (2:0), dok je oba posljednja meča prošle sezone izgubio u gostima (2:0 i 4:0).

''Crveno-crni'' su trenutno s 16 bodova deveti na tabeli, a Zvijezda 09 ima samo šest bodova i nalazi se na posljednjem, 12. mjestu.

PREMIJER LIGA BiH – 16. kolo

Subota:

Radnik – Sarajevo (13.30)
Čelik – Zvijezda 09 (13.30)
Zrinjski – Tuzla siti (16.00)
Sloboda – Željezničar (16.30)

Nedjelja:

Mladost – Borac (13.30)
Široki Brijeg – Velež (16.30)

TABELA: Sarajevo 31, Željezničar 29, Borac 27, Tuzla siti 27, Radnik 25, Zrinjski 23, Velež 19, Široki Brijeg 18, Čelik 16, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.