• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Crveno-plavi'' na korak od izjednačavanja rekorda šampionske generacije

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Ukoliko savladaju Mladost, Krunićevi izabranici uradiće ono što je do sad napravila samo selekcija koja je donijela jedinu titulu šampiona BiH u klupske vitrine

 Premijer liga BiH 16. kolo Mladost Borac najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Posljednju premijerligašku utakmicu prije odlaska na treću reprezentativnu pauzu ove jeseni fudbaleri Borca odigraće u nedjelju, kada sa početkom u 13.30 časova gostuju ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Izabranici Branislava Krunića nakon 15 kola nalaze se na jednoj od pozicija koja, na kraju sezone, vodi na evropsku scenu. ''Crveno-plavi'' su, naime, trećeplasirani, što je dovoljan razlog za euforiju Borčevih navijača, koji se nadaju da će novom ''trojkom'' Borac nastaviti da korača ka blještavim svjetlima evropske fudbalske pozornice.

Možda će vas zanimati

Ukoliko trijumfuju, Borčevi fudbaleri će niz premijerligaških pobjeda produžiti na šest, te na taj način izjednačiti rekord šampionske generacije Borca iz sezone 2010-11, koja je te sezone isto učinila u periodu od četvrtog do devetog kola.

Najduži je to niz jedne selekcije banjalučkog premijerligaša od osnivanja Premijer lige BiH do danas.

''Nijedna utakmica nije lagana, pa tako ne očekujemo ni da će biti ova koja je pred nama, iako je protivnik pretposljednji na tabeli i nalazi se u zoni koja vodi u niži rang takmičenja. Štaviše, to znači da nas čeka zahtjevna utakmica, gdje protivnik vidi svoju šansu da eventualnom pobjedom izađe iz opasne zone. Mladost ima par dobrih pojedinaca, tako da mogu u svakom trenutku da naprave probleme. U napadu imaju igrače koji mogu da riješe utakmicu, a u odbrani su kompaktni, što je pokazala i utakmica koju smo igrali ovdje sa njima. Mladost je jedini rival u Banjaluci kojem nismo uspjeli da postignemo pogodak, a to mnogo znači. Kroz tradiciju, tim iz Kaknja je Borcu neugodan protivnik ali ono što nas raduje je to da se mi nalazimo u jednoj dobroj seriji, dobrih rezultata i igara. Trenutni ambijent u Borcu je pobjednički i sigurno se oni više pribojavaju nas nego mi njih. Probaćemo da iznenadimo protivnika, znamo da oni vole da igraju i kratkim pasovima pokušavaju da dođu do gola. Međutim, i mi imamo svoje adute, pokazali smo i mi da znamo da igramo i da imamo kvalitet, znamo kad treba da napadamo a kad da 'sačekamo' protivnika'', rekao je Krunić, istakavši da ni za ovaj meč, kao ni za onaj protiv Radnika, ne može da računa na Nemanju Janičića.

''Dva dana pred meč sa Bijeljincima je na treningu dobio lakšu povredu mišića, tako da će propustiti i ovaj meč. Nadam se da će biti spreman već od naredne utakmice i da ćemo moći da računamo na njega. Ostali igrači su spremni, sa izuzetkom Subića, nema suspendovanih niti povrijeđenih igrača.''

Strateg Banjalučana nije želio pretjerano da komenariše hajku koja se, u jednom dijelu javnosti, digla nakon duela sa Radnikom. Bijeljinci su bili izuzetno nezadovoljni suđenjem, pogotovo odlukom glavnog arbitra Aleksandra Njegomirovića da deset minuta prije kraja utakmice pokaže na bijelu tačku nakon kontakta Stojana Vranješa i Ivana Šuberta.

Kontrolor Rusmir Mrković nije dao prolaznu ocjenu sudiji iz Prnjavora, koji je u danima nakon utakmice, suspendovan od strane Komisije za suđenje pri FS BiH na – čak deset utakmica!

''Znate kako, mi radimo svoj posao i ne obraćao pažnju na te stvari. Ta medijska hajka koja se diže je instruisana i u nečijem je interesu, to je sigurno. Jednostavno, to može samo dodatno da nas motiviše kako bismo još bolji, a ne da negativno utiče na nas. Mi smo navikli da igramo pod različitim uslovima. Iskusna smo ekipa koju takve stvari ne dotiču, a suštinu tog problema uopšte ne bih komentarisao zato što mi na terenu pružamo svoje partije. Zbrajaju se bodovi nakon 33 kola, nekad odigramo loše, pa pobijedimo, nekad dobro pa izgubimo, sve je to sastavni dio fudbala, pa tako i sudijske greške, ako ih je neko tako evidentirao. Nije lako kad gledate uživo i kad morate da riješite situaciju u jednoj sekundi. Svi prave greške, i ja kao trener, i igrači ali i sudije, tako da to ne bih dalje komentarisao.''

Jovanović: Mladost će ''gristi'' od prvog minuta

Da je pred Borcem zahtjevan ispit, potvrđuje i jedan od najboljih pojedinaca u crveno-plavom dresu u ovoj sezoni, štoper Marko Jovanović.

''Igramo posljednju utakmicu u ovom ciklusu prije nove reprezentativne pauze. Iza nas su jako teške utakmice, u kojima smo upisali bitne pobjede i ušli u seriju, zahvaljujući kojoj smo se podigli na tabeli. Što se tiče ovog meča, vjerujem da će, takođe, biti težak kao i prethodnih nekoliko. Ekipa Mladosti je čvrsta, jaka fizički. Oni se bore za opstanak i uvijek je teško igrati protiv takvih ekipa. Jednostavno, njima je svaki bod bitan i oni će da 'grizu' od prvog minuta, da traže svoju šansu. Međutim, i mi imamo svoj cilj. Želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata i utakmica i nadamo se da ćemo se u Banjaluku vratiti sa tri boda. Uradićemo sve što je do nas kako bismo to i ispunili i otišli na ovu reprezentativnu pauzu u dobroj atmosferi, te spremno dočekali preostale tri utakmice u ovoj polusezoni. Pozvao bih i navijače da dođu u Kakanj u što većem broju da nas podrže i nadam se da ćemo se radovati na kraju'', poručio je iskusni defanzivac kluba iz Platonove ulice.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jovanović ima ogromne zasluge kad su u pitanju posljednji rezultati Borca u takmičenjima pod okriljem Fudbalskog saveza BiH. Klub iz Platonove ulice je nanizao šest pobjeda u svim takmičenjima koje organizuje bh. Savez, a na posljednjih pet nije primio gol, uz fascinantan omjer - 15:0!

''Za mene kao igrača i ekipu to mnogo znači. Kada ne primiš gol, to uliva dodatnu sigurnost. Naravno, ne zavisi sve od nas, ali mislim da cijela ekipa dobro stoji na terenu i da su se neke stvari poklopile. Imali smo i ranije mečeva gdje nismo primili gol, kao na primjer protiv Zvijezde 09, ali smo im dozvolili nekoliko izglednih šansi. Za razliku od tog, na većini posljednjih mečeva protivniku nismo dozvolili da stvori mnogo ozbiljnih šansi. U radu sa šefom, neke stvari smo korigovali i to dobro izgleda, kod god  igra. Malo se to rotiralo na posljednjoj utakmici, Ćosić je zaigrao, Janičić koji je igrao sjajno nažalost 'ispao', startovao je i Volkov, tako da smo opet zadržali tu neku koncentraciju. Nadam se da ćemo tako nastaviti i tu ne mislim samo na poslednju liniju, već cijela ekipa. Sve nam to daje samopouzdanje i omogućava da lakše odradimo neke stvari u napadačkom smislu'', naveo je Jovanović.

PREMIJER LIGA BiH – 16. kolo

Subota:

Radnik – Sarajevo (13.30)
Čelik – Zvijezda 09 (13.30)
Zrinjski – Tuzla siti (16.00)
Sloboda – Željezničar (16.30)

Nedjelja:

Mladost – Borac (13.30)
Široki Brijeg – Velež (16.30)

TABELA: Sarajevo 31, Željezničar 29, Borac 27, Tuzla siti 27, Radnik 25, Zrinjski 23, Velež 19, Široki Brijeg 18, Čelik 16, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banja Luka

Sad cete vi to sampioni sad ce ujko dati narodnih para da Vico plati sudije posto ste igracki za seoskog turnira

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC