Fudbal

Eto postaje trener: Biću prvi tamne puti sa peharom Lige šampiona!

Kamerunac Samuel Eto izjavio je da želi da postane prvi tamnoputi trener koji je osvojio evropsku Ligu šampiona.

Eto je u septembru ove godine okončao 23-godišnju igračku karijeru, a za kamerunske medije je rekao da će uskoro upisati trenersku školu kako bi ostao u fudbalu.

"Upisujem trenersku školu i spremam se za budući posao. Želim da mi trenerska karijera bude bogata kao što je bila i igračka", izjavio je 38-godišnji Eto, a prenijela agencija "Anadolija".

Bivši golgeter je dodao da mu je želja da timovi koje bude vodio s klupe igraju dobro poput ekipa koje predvodi menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola.

"Želim da se vratim u Barselonu i postanem prvi tamnoputi trener koji je osvojio pehar Lige šampiona. Ja ne znam da gubim. Imam namjeru i da se potom vratim u Afriku", istakao je Eto.

U bogatoj igračkoj karijeri, Eto je nosio dresove slavnih klubova poput Real Madrida, Barselone, Intera i Čelsija. Osvojio je 25 trofeja, a posljednje godine karijere igrao je u Turskoj i Kataru. Jedan od najboljih fudbalera Afrike bio je trostruki osvajač Lige šampiona, dva puta sa Barsom i jednom s milanskim Interom.

Tagovi