Fudbal

Obustavljena istraga protiv portparolke FSRS

Autor mondo.ba

Službenica koja je telefonom snimila napad na sekretara FSRS ipak nije učinila krivično djelo.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

 Okružno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv službenice za odnose sa javnošću i licenciranje Fudbalskog saveza RS Jelene Gubić protiv koje su inspektori Policijske uprave Banjaluka podnijeli izvještaj zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo “neovlašćeno fotografisanje”, objavio je “Glas Srpske”.

 U naredbi o obustavi istrage navodi se da “ono što je učinila Jelena Gubić nije krivično djelo neovlašćeno fotografisanje iz člana 156. stav 1. Krivičnog zakonika RS”. 

U obrazloženju naredbe se navodi da je Jelena Gubić 20. septembra oko devet časova u prostorijama FSRS tokom radnog sastanka, nakon što je u prostorije došao Novak Damjanović i prišao sekretaru FSRS Goranu Ćejiću, te je između njih došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, taj sukob snimila kamerom svog mobilnog telefona, potom pozvala policiju i prijavila sukob.

Istoga dana, navodi se dalje, ona je prilikom saslušanja u PU Banjaluka policijskom inspektoru putem aplikacije “Viber” poslala navedeni snimak koji je kasnije emitovan na portalu BN televizije.

“Tužilaštvo je zaključilo da u radnjama osumnjičene nisu ostvarena obilježja krivičnog djela neovlašćeno fotografisanje, zato što sporni snimak nije sačinjen u privatnim prostorijama, već za vrijeme sastanka u službenim prostorijama FSRS koje imaju karakter javnog mjesta”, navodi se u obrazloženju naredbe.