Fudbal

Problemi za Božičića: Vrhovac umoran, neće moći pomoći Čeliku

Autori mondo.ba Fena

Zeničane za vikend očekuje izuzetno bitan duel sa ekipom Tuzla sitija.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener Čelika Slaviša Božičić u utakmici 17. kola Premijer lige BiH na gostovanju kod Tuzla sitija neće moži računati na mladog reprezentativnog štopera Vedrana Vrhovca.

Vrhovcu je istekla suspenzija zbog tri žuta kartona, kao i Marku Perišiću zbog crvenog, ali koji će biti u konkurenciji za subotnju utakmicu.

"Vrhovac je bio na pripremama s mladom reprezentacijom koja je igrala u Velsu, kasno se vratio i umoran je od tog puta, ali on je naša perspektiva. Uostalom, mi smo u pauzi trenirali bez njega pa ćemo na ovoj utakmici nastupiti s igračima koji su cijelo vrijeme bili tu", kaže Božičić, koji najavljuje da će u petak otputovati u karantin.

Prvi međusobni susret ova dva tima, krajem avgusta u Zenici, okončan je bez golova. Tuzla siti je trenutno četvrtoplasirana s 27 bodova, dok je Čelik deveti sa 19 bodova.

"Mi ćemo ići na pobjedu, jer nemamo šta izgubiti. Tuzla ima svojih problema, ali nemamo mi šta pričati o njihovim problemima, jer i mi imamo svojih problema. Međutim, pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat, odnosno u preostala tri kola skupiti što više bodova koji bi nam bili dobar kapital za proljeće", kaže Božičić, koji podsjeća da na proljeće startuju s dvije utakmice na svom terenu u Zenici.

Fudbaleri Čelika su, za razliku od septembarskih i oktobarskih pauza zbog nastupa državnih selekcija kada su bili na mini-pripremama u Međugorju, zbog teške finasijske situacije ovog puta ostali i trenirali na terenima u gradu.

Ponovo im nije pošlo za rukom da odigraju ni kontrolnu utakmicu, mada su za subotu, 16. novembra, bili dogovorili gostovanje tuzlanske Slobode u Zenici.

"Sloboda je bila pristala pa su, zbog dosta povrijeđenih igrača, odustali. Međutim, mi ćemo gledati da do kraja jesenjeg dijela odigramo i jednu kontrolnu utakmicu, na kojoj bismo priliku dali igračima koji su manje igrali, kao i nekim iz omladinskog pogona. Želimo se uvjeriti na koga možemo računati za proljećni dio sezone", ističe Božičić.

Subota:

Mladost - Radnik (13.00)
Tuzla siti - Čelik
Zvijezda 09 - Sloboda
Borac - Zrinjski (16.00)

Nedjelja:

Željezničar - Široki Brijeg (16.00)

TABELA: Željezničar 32, Sarajevo 32, Borac 28, Tuzla siti 27, Zrinjski 26, Radnik 26, Široki Brijeg 21, Velež 19, Čelik 19, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 6.