• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik prvenstvenu pauzu provodi u Zenici, dogovorena utakmica sa Slobodom

Autor mondo.ba/Fena

Tokom dvosedmične pauze, Zeničani će trenirati u svom gradu

U fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine u toku je treća dvosedmična pauza zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Tokom ovog perioda, fudbaleri zeničkog Čelika ipak će tokom ostati u Zenici i trenirati u svom gradu, odnosno neće ponovo ići na mini-pripreme u Međugorje.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da je stadion "Bilino polje" zauzet zbog kvalifikacione utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine između Bosne i Hercegovine i Italije, "crveno-crni" će trenirati na obližnjem stadionu "Kamberovića polje".

"U razgovoru sa sportskim direktorom Edinom Prljačom i članovima uprave, odlučili smo da ostanemo u Zenici. Sredstva koja bismo potrošili za odlazak na mini-pripreme pokušaćemo da usmjerimou drugom pravcu, da se što prije klub izvuče iz krize. Razmišljamo racionalno pa smo odlučili da ostanemo ovdje", kaže trener Slaviša Božičić.

Strateg zeničkog premijerligaša dodaje kako je ekipi potrebna i jedna kontrolna utakmica, zbog čega je i promijenjen plan priprema tokom tekuće pause.

"Vjerovatno ćemo igrati protiv tuzlanske Slobode. Već smo obavili razgovor i postigli dogovor s kolegom Milenkom Bošnjakovićem. Samo nam predstoji još da se dogovorimo za termin i mjesto odigravanja. Postoji opcija da mi odemo u Tuzlu, ali i da oni dođu u Zenicu. Do sutra će biti sve poznato", kaže Božičić.

Trener Čelika istakao je da je situacija po pitanju igračkog kadra povoljna jer nema povrijeđenih igrača, a pravo nastupa u narednom kolu protiv ekipe Tuzla siti stekli su i Vedran Vrhovac i Marko Perišić, koji su bili suspendirani zbog kartona.

Zbog kartona u narednom prvenstvenom meču u Tuzli jedino neće moći računati na Ševku Okića, koji ima tri žuta kartona.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC