• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jasna poruka "Robijaša": Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti!

Autor mondo.ba

Teški dani za zeničkog premijerligaša.

 Saopštenje Robijaši Zenica Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Vlasnik zeničkog Čelika, turski biznismen Ajdin Olgun, obratiće se javnosti danas u 14 časova, povodom dešavanja u i oko premijerligaša sa "Bilinog polja".

Kako je poznato, Čelik je trenutno suspendovan od strane Fudbalskog saveza BiH zbog neizmirenih dugovanja prema bišvim igračima i radnicima, tako da je meč protiv Željezničara, koji je trebalo da bude odigran u nedjelju, otkazan.

Možda će vas zanimati

Susret je naknadno registrovan službenim rezultatom 3:0 za Sarajlije, ali to nije jedina briga za Zeničane, s obzirom da će pomenuta dugovanja morati da riješe do petka. U suprotnom, neće moći odigrati ni naredni meč protiv Zvijezde 09 (subota, 13.30).

To bi značilo automatsko izbacivanje iz lige, s obzirom na dvije neodigrane utakmice u nizu.

Navijači Čelika tražiće danas od Olguna da da odgovor na pitanje zbog čega se Čelik nalazi u trenutnoj situaciji, odnosno ko je kriv za istu, te kakvi su mu dalji planovi.

Tim povodom, najvatrenije pristalice zeničkog kluba oglasile su se saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

"Robijaši će insistirati da se na ovoj pres konferenciji odgovori na naša davno postavljena pitanja koja su do sada bila ignorisana, te da se javnost konačno upozna s namjerama i ciljevima investitora. Do sada smo bezbroj puta pokazali našu iskrenu ljubav prema ovom klubu, časno i dostojanstveno se svakim danom borimo za njegovo bolje sutra i čistog obraza poručujemo da nikada nećemo prestati bez obzira u kakvim problemima se on nalazio! Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti, dosta je bilo političkih igara, vrijeme je da se javno kaže ko su krivci za najveću sramotu koju je naš klub doživio kroz 74 godine postojanja. Neka svako nosi svoj teret.

Smatramo da ako investitor zaista ima iskrene namjere i planove da mu neće biti problem da javno imenuje i pokaže prstom u one koji ga sprečavaju u tome, ako ima. Vrijeme je da se i zenička i šira javnost upozna koja su to imena koja su tužila klub, koje su tužbe ostale neizmirene i koliko ih se još može očekivati u budućnosti. Takođe, pozivamo nadležne institucije da konačno pokrenu istragu o dugogodišnjem kriminalu i da je krajnje vrijeme da neko za taj kriminal odgovara!

Pokažimo da naš Starac nije sam, pokažimo da u ovom gradu postoji velik broj ljudi koji voli ovaj klub. UG 'Robijaši 1988 Zenica' će do zadnjeg svog člana, do zadnjeg otkucaja naših čeličnih srca, do zadnje kapi naše crno-crvene krvi boriti za ovaj klub i vrijeme je da svaki simpatizer kluba i svaki građanin Zenice stane iza jednog zajedničkog cilja, a to je opstanak i ozdravljenje Čelika, jer Zenica bez Čelika - nije Zenica", navodi se u saopštenju Udruženja građana "Robijaši 1988 Zenica".

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

hm

Da li mi si čini ili Lešinari nisu zapalili ni jednu baklju već dvije utakmice. Bravo momci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC