• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Zenice: Ispunjene obaveze iz Protokola sa Čelikom

Autor mondo.ba/Fena

Povodom neodigravanja utakmice između Željezničara i Čelika, danas se oglasio i prvi čovjek Zenice

 Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović razočaran neodigravanjem utakmice sa Željezničarom Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Utakmica 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Čelika, koja je trebalo da bude odigrana na stadionu Grbavica, otkazana je jer zenički premijerligaš nije, u predviđenom roku, izmirio određena finansijska dugovanja prema bivšim igračima.

S tim u vezi, tokom današnjeg dana, oglasio se i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je neugodno iznenađen i razočaran neodigravanjem utakmice 15. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika zbog neizmirenih obaveza kluba s "Bilinog polja" prema bivšim igračima i trenerima.

Možda će vas zanimati

Gradonačelnik i Gradska uprava Zenice s ciljem istinitog informisanja javnosti, a posebno navijača ovog kluba, podsjetili su da klub ima svoje legalne organe, prije svega Skupštinu koja je i prihvatila ulazak "Han–Grupe", odnosno Ajdina OIguna kao investitora, saopšteno je iz Grada Zenica.

Grad Zenica podsjetio je da ne upravlja procesima u NK Čelik, kao što to ne radi ni u jednom od stotinu udruženja građana u Zenici. 

Iz Grada Zenica navode da su ispunili i ispunjavaju obaveze iz Protokola koji su u aprilu 2018. godine potpisali gradonačelnik Kasumović, vlasnik "Han-Grupe" Ajdin Olgun i predstavnici zeničkog premijerligaša.

Podsjećaju da je Čeliku na period od 15 godina ustupljen stadion "Bilino polje", a obezbijeđen je i moratorijum na izvršenje obaveza kluba prema svim javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Zenica.

Podsjetimo, Čelik je bio dužan da isplati bivšim igračima Aleksandru Majdancu 6.800, Tariku Adiloviću 25.000, Tinu Karamatiću 10.000, zatim pomoćnom treneru Asimu Hrnjiću 4.322 te Vitezu za transfer Vedrana Vrhovca 30.000 KM, a do 7. novembra moraju platiti i 7.814 KM bivšem treneru Jasminu Đidiću, kao i još 10.942 KM bivšem golmanu Ratku Dujkoviću.

Počev od avgusta 2018. godine, gradonačelnik Kasumović potpisao je ukupno 15 rata za servisiranje otplate reprograma duga Čelika prema Poreskoj upravi FBiH.

Po ovom osnovu, iz Budžeta Grada Zenica na osnovu reprograma duga uplaćeno je 331.710,45 KM, od čega221.140,50 KM u 2019. godini.

Pored ovih finansijskih obaveza iz Protokola, Grad Zenica je Čeliku pomogao sa još blizu 100.000 KM.

Takođe, Grad Zenica ostao je pri stavu da je spreman zajedno sa investitorom raditi na projektu izgradnje dva pomoćna fudbalska terena na lokaciji "Plandište" za potrebe buduće akademije kluba, za šta je konačno dostavljena projektna dokumentacija i o čemu bi trebalo da raspravlja i Gradsko vijeće.

S obzirom na stanje koje trenutno vlada u Čeliku, Kasumović i Gradska uprava pozvali su na hitno održavanje sjednice Skupštine kluba i ostalih upravljačkih struktura, te usvajanja relavantnih zaključaka, a sve kako bi navijači i cjelokupna javnost znali šta se dešava u klubu i kakvi su planovi za budućnost.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC