• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee Dragan Bajić: Najlakše je pripremati meč protiv Zvezde!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Novi-stari trener Igokee Dragan Bajić debitovao je pobjedom nad Zadrom u novoj sezoni ABA lige.

 Dragan Bajić: Najlakše je pripremati meč protiv Zvezde! Izvor: MN PRESS

Poslije negativne serije od četiri vezana poraza u ABA ligi, Aleksandrovčani su na klupu vratili trofejnog stručnjaka Dragana Bajića, koji je već u prvom meču poslije preuzimanja ekipe, zabilježio pobjedu.

U dvorani u Laktašima, Igokea je "slomila" Zadar u posljednjem minutu petog kola u vrlo izjednačenoj utakmici - 79:71 (21:13, 13:23, 20:18, 23:18). 

Možda će vas zanimati

"Kad sam preuzeo ekipu i poslije nekoliko prvih treninga vidio sam da tim na psihološkom planu nije u dobroj situaciji. Razlog tome bila je konfuzija u njihovim glavama zbog situacije sa trenerom Aleksandrom Trifunovićem, pa preuzimanje od njegovog pomoćnika (Marka Baraća). Imali smo četiri poraza, dva vrlo teška na jednu loptu i sigurno to nijedan tim ne može lako da podnese. Baš zbog psihološke barijere, ekipa je jako teško trčala, što se moglo primjetiti i sinoć protiv Zadra. Nismo bili na nekom visokom energetskom nivou, skoro svaki igrač na terenu je tražio zamjenu, što mi se, moram da priznam, dosad u karijeri rijetko kad dešavalo", rekao je Bajić našem portalu.

Trener "igosa" je mišljenja da je utakmicu sa hrvatskim klubom dobila velika volja i želja da se prekine negativni niz.

"Sinoćnji meč je bio pod velikom dozom pritiska, veliki je bio ulog i za nas i za Zadar. Da su momci s bilo kakvim drugim pristupom igrali, ne bismo dobili taj meč. Dali su i više od svog maksimuma u ovom trenutku i to je razlog pobjede. Igra nije bila posebno dobra, ali bitna je pobjeda i zalaganje koje su pokazali. Da smo imali takvu energiju u prethodnim mečevima, vjerujem da bi Igokea imala i više od jedne pobjede u ovih pet kola".

Prema njegovim riječima, veliki doprinos trijumfu nad timom iz Dalmacije dala su i trojica mladih "igosa" Dalibor Ilić, Darko Talić i Srđan Kočić.

"Posebno Ilić, koji je unio strašnu energiju u našoj igri u oba smjera - i odbrani i napadu", pohvalio je Bajić mlade snage aleksandrovačkog kluba.

Izvor: MN PRESS

Svjestan je takođe i da je dosta problema njegovoj ekipi napravio nedostatak fizičke snage, kojoj je svakako kumovao i naporan ritam odigravanja mečeva, s obzirom da Igokea ove sezone igra i u Premijer ligi BiH.

"Bilo je grešaka, pada koncentracije usljed umora i to u narednom periodu moramo da otklonimo. Moraćemo da poradimo na fizičkoj spremi kako bi što spremnije ulazili u utakmice, kao i ono što zahtjevam u taktičkom planu, da na najbolji mogući način rješavaju. Pokazali smo želju i agresivnost, a sigurno je i da postoji umor zbog prvenstva BiH. Evo sinoć je bila velika potrošnja, a danas putovanje u Široki Brijeg pet sati, igranje utakmice na 'Pecari' (19.00) i pet sati puta nazad. To sigurno utiče na energiju koju bi tim morao da pokazuje u zahtjevnom takmičenju, kakva je ABA liga".

U narednom šestom kolu, Igokea će gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu, a potom dočekati podgoričku Budućnost.

"Za nas trenere takve utakmice su možda i najlakše za pripremu. Nema mnogo pritiska, dosta rasterećeno se ulazi u takve mečeve, ali opet kažem, kad se tim vrati iz Širokog Brijega, daću dan pauze, a onda slijedi pripremanje za Zvezdu. Slijedi nam malo jači rad kako bismo što spremnije ušli u naredna dva susreta, ali posebno mečeve poslije Budućnosti. Te utakmice su nam jako bitne i na njima ćemo pokušati da ostvarimo seriju pobjeda", zaključio je šef struke ekipe iz Laktaša.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Če

Moj Dragane, jesi li svjestan da si samo Milina i Igorova igracka, potrosni materijal!Nesto kao dvorska luda!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC