• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić se vratio na klupu Igokee, a s njim i pobjede!

Autor mondo.ba

Igokea je u Laktašima savladala Zadar i stigla do prve pobjede u sezoni ABA lige 79:71 (21:13, 13:23, 20:18, 23:18)

Igokea je zabilježila prvu pobjedu u novoj sezoni!

Porazi na Jadranu (4-0) natjerali su upravu Igokee da na klupu ekipe iz Laktaša vrati Dragana Bajića, trofejnog stručnjaka, koji u nedjelju uveče po prvi put ove sezone predvodio "igose" i odmah upisao vrijedne bodove u vrlo neizvjesnoj utakmici.

IGOKEA - ZADAR 79:71 (21:13, 13:23, 20:18, 23:18)

Iako su nastupili bez novog košarkaša Majka Grina, "igosi" su pod vođstvom novog-starog trenera odigrali kvalitetno, ali su u nekoliko navrata ispuštali solidnu dvocifrenu prednost, da bi u samom finišu ipak smogli snage da "prelome" dalmatinski tim.

Upravo je Bajić odigrao ključnu ulogu u trijumfu, kao što je i rekao po preuzimanju ekipe, da je neophodno vratiti samopouzdanje, što se pokazalo večeras jer su čak petorica igrača ostvarila dvocifrene košgeterske učinke.

Najefikasniji sa 17 poena bio je Kinan Evans, Vaidas Kariniauskas je postigao 13, Sava Lešić 12, dok su po pogodak manje uknjižili Dalibor Ilić i Marko Tomas.

Na drugoj strani kod Zadra prvo ime bio je nezaustavljivi Brajan Alen sa 24 koša i samo zahvaljujući njegovoj igri, gosti iz Hrvatske nisu poklekli sve do posljednjeg minuta.

STRIJELCI

IGOKEA: Evans 17, Simeunović, Talić , Lešić 12, Kariniauskas 13, Nikolić, Kliford 2, Stević 6, Von 7, Ilić 11, Kočić, Tomas 11.

ZADAR: Uljarević 3, Alen 24, Ivanov 10, Siriščević 10, Palokaj, Vuković 4, Junaković 4, Fundić 2, Planinić, Keler 10, Gilbert 4

Tada je na scenu stupio Litvanac Kariniauskas odnosno Evans, koji su pogocima izvan linije 6.75 prelomili utakmicu na stranu Igokee, koja je kad se sve sabere, apsolutno zaslužila pobjedu.

Ali, nije dobro krenulo po "igose"...

Nešto više od dva minuta Igokea nije uspjela da postigne koš na otvaranju utakmice u Laktašima, a onda je Sava Lešić uz prekršaj ispod obruča probio led. Potom je krilni centar bio uspješan i sa linije slobodnih bacanja.

Lešić je bio uspješan i za prvo vođstvo 7:4, da bi Litvanac Vaidas Kariniauskas i Rašad Von pogodii dvije trojke za 13:4. što je natjeralo gostujućeg trenera Danijela Jusupa da pozove prvi minut odmora.

Međutim, nisu Zadrani bili uspješni ni u nekoliko narednih napada, što je kaznio Von zakucavanjem za prvo dvocifreno vođstvo od "plus 11" (15:4).

Uzvratili su gosti iz Hrvatske nošeni partijom Brajana Alena i serijom 8:0 uspjeli da smanje prednost Aleksandrovčana, da bi prije isteka prvog perioda, Dalibor Ilić sa nekoliko vezanih pogodaka vratio solidnih 11 razlike (23:12).

Start druge četvrtine otvorio je trojkom Karlo Uljarević i dvojkom Domagoj Vuković za smanjenje rezultata, a kad je novi šut izvan linije 6.75 pogodio Sirišćević, reagovao je trener Dragan Bajić tajm-autom jer su Zadrani spustili na samo "minus četiri" (26:22).

Svojom drugom trojkom, Marko Tomas i potom zakucavanjem Kinana Evansa, Igokea je ponovo vratila dvocifrenu prednost (34:24), pa je Jusup ponovo sazvao minut odmora sredinom drugog kvartala.

Uporni gosti su u narednih tri minuta zahvaljujući Brajanu Alanu ponovo opasno priprijetili i na 120 sekundi do kraja druge četvrtine stigli na samo "minus jedan" (34:33) pa je Bajić opet bio natjeran na minut odmora.

Ipak, to nije urodilo plodom pa se na poluvrijeme otišlo sa poenom prednosti u korist Igokee.

Zadar je na startu trećeg kvartala poveo prvi put poslije početnih 2:0, međutim, Sava Lešić je sa 2+1 poenima uz faul vratio vođstvo na kratko jer je trojkom Ive Ivanova, dalmatinski tim ponovo stigao do prednosti (39:40).

Do sredine perioda Zadrani su uspjel da održavaju prednost, Igokea je upala u krizu u napadu, pa je razlika iznosila "plus pet" (41:46).

Sa dvije trojke i dvojkom Kinana Evansa, da bi Lešić sa polovičnim učinkom sa linije slobodnih bacanja, Aleksandrovčani napravili seriju od 11:0 i ponovo vratili na sedam razlike u svoju korist. Tome su doprinijele i dvije "banane" koje je zalijepio Dalibor Ilić.

Goste u Laktašima je u igri držao Brajan Alen, za kojeg odbrana domaćina večeras nije imala rješenja. Povezao je pet poena za izjednačenje (53:53).

Međutim, Marko Tomas je u posljednjem napadu sa 10 metara pogodio trojku pa je Igokea u posljednjih i odlučujućih 10 minuta ušla sa "plus tri" - 56:53.

Rašad Von je iz slobodnih bacanja otvorio četvrti kvartal u Laktašima, da bi poslije dobre odbrane i brze tranzicije Tomas laganim poenima doveo domaće na sedam razlike, što je bio signal za Jusupov tajm-aut.

Uslijedilo je polaganje Martina Junakovića, a potom i trojka Ive Ivanovića, druga na večerašnjoj utakmici ali je uzvratio trojkom Dalibor Ilić, a potom i zakucavanjem na asistenciju Lešića od svog koša za +7 na pet minuta do kraja.

U trenucima kad se lomio meč Sava Lešić je poslije prodora pogodio dvojku, a nakon njega i Oliver Stević (69:60), međutim, Siriščević je uzvratio pogođenom trojkom, a potom je i Mađar Akos Keler zakucao za "minus četiri" Zadra.

U uzbudljivoj završnici Vajdas Kariniauskas je pogodio važnu trojku, Zadrani su uzvratili preko Siriščevića sa linije penala, pa se u posljednjih 60 sekundi prednost iznosila sedam koševa (74:67).

A kada je Evans pogodio trojku na pola minuta do kraja, slavlje u Laktašima je moglo da počne - 79:71.

ABA LIGA, 5. kolo

Mega - Budućnost 94:57
Cibona - Zvezda 72:86
Igokea - Zadar 79:71

odigrano u subotu

Mornar - Cedevita Olimpija 77:70
Partizan - FMP 90:85

odigrano u petak

Krka - Primorska 71:89

Tabela: Budućnost 4-1, FMP 4-1, Cedevita Olimpija 4-1, Primorska 4-1, Zvezda 3-2, Mornar 3-2, Partizan 3-2, Krka 2-3, Cibona 1-4, Mega 1-4, Igokea 1-4, Zadar 0-5.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC