• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ABA bez pobjede, u ligi BiH bez poraza: Igokea trijumfalno kroz Sarajevo

Autor mondo.ba

Posljednju utakmicu 3. kola Lige BiH večeras su u Sarajevu odigrali Spars i Igokea, a pobjedu je slavila gostujuća ekipa

U ABA ligi još uvijek ne znaju za trijumf, ali su u Ligi BiH jedini tim koji u prva tri kola nije osjetio gorčinu poraza!

Košarkaši Igokee večeras su u derbiju treće runde bh. elitnog košarkaškog ranga savladali ekipu Sparsa, prošlosezonskog finalistu plej-ofa za šampiona BiH, rezultatom 68:73 i tako na najbolji način najavili derbi sa braniocem trofeja i učesnikom ABA 2 lige Širokim Brijegom.

Na parketu dvorane u Sarajevu vođena je bespoštedna borba za svaki koš, a u tom kontekstu, dovoljno je reći samo da - za prvih 30 minuta košarke ni jedna ni druga ekipa nije uspjela da stvori razliku veću od četiri poena nad rivalom!

Tek u uvodnim minutima posljednjeg desetominutnog kvartala, "igosi" su mini-serijom 4:0 uspjeli da se odvoje od rivala, koji ni tad nije poklekao već je u posljednji minut, zahvalujući poenima Kenana Kamenjaša, ušao pri minusu od tri poena (68:71), te čak imali šansu, nakon izgubljene lopte najefikasnijeg pojedinca na terenu Rašada Vona, da trojkom izjednače rezultat na 38 sekundi do kraja

Međutim, to nije pošlo za rukom Sandiju Grubeliću, čiji pokušaj je Von izblokirao iskupivši se za već pomenutu grešku, a sve je bilo jasno sedam sekundi prije kraja, kada je Darko Talić oba puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja za konačnih 68:73.

Igokea je večeras u rosteru imala dva igrača sa dvocifrenim brojem poena, a prednjačio je, već smo rekli, Rašad Von sa 27 poena, dok je drugi strijelac tima bio je Darko Talić sa 11 poena.

U domaćem sastavu, koji je trenutno na devetom mjestu i koji u narednom kolu gostuje ekipi Bratunca, "dvocifrena" su bila tri igrača. Derion Strong Mur je postigao 14, a Nedim Buza i Imran Polutak po 12 poena.

LIGA BiH – 3. kolo

Kakanj – Široki 81:79
Mladost – Zrinjski 91:82
Promo – Čapljina 78:63
Vogošća – Sloboda 72:78
Leotar – Bratunac 88:81
Spars – Igokea 68:73

TABELA: Igokea 6, Sloboda 5, Kakanj 5, Bratunac 5, Mladost 5, Leotar 5, Široki 4, Čapljina 4, Spars 4, Promo 4, Zrinjski 4, Vogošća 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC